De obicei, în conversațiile despre ventilația spațiilor, oamenii sunt ghidați de doi indicatori de bază ai aerului: nivelul oxigenului și dioxidului de carbon. Cu toate acestea, această abordare este incorectă. În fiecare zi respirăm un aer cu zeci de compuși chimici, dintre care unii sunt extrem de dăunători organismului uman. Ca să știm cum luptăm cu compușii chimici, bacteriile sau microorganismele dăunătoare din compoziția aerului, trebuie să îi cunoaștem.
De unde provin?
De multe ori, apariția de substanțe nocive în aer este o consecință a activității umane:
- rezultatul proceselor metabolice,
- reziduuri de produse cosmetice,
- detergenți,
- produse prin ardere,
- materiale de construcții și altele.
Situația este complicată, deoarece există o tendință de creștere a poluării globale, o creștere a poluării a aerului de către instalațiile industriale și creșterea poluării agroindustriale, prin evacuările autoturismelor dăunătoare.
Potrivit OMS, în 2016, 91% din populația lumii a trăit în zone cu un nivel mai ridicat de poluare a aerului.
Ce respirăm?
Pe lângă componentele standard ale aerului precum azot ,oxigen și dioxid de carbon regăsite pe stradă dar și în toate tipurile de încăperi aerul poate conține și o serie de substanțe chimice, cum ar fi:
- alcooli
- eteri
- siloxani
- fenoli
- formaldehide
- cetone
- siliconi
- toluen
- xilen
Cei mai mulți dintre compușii din această listă fiind considerați extrem de dăunători pentru sănătatea umană de către mai multe organizații internaționale (US Environmental Protection Agency (EPA), Consiliul US Green Building (USGBC) și o serie de documente ale Uniunii Europene.
Ce ne este recomandat?
Rapoartele recente din partea Organizației Mondiale a Sănătății indică o legătură între creșterea incidenței cancerului pulmonar și nivelul poluării aerului.
În acest context, sunt impuse respectarea mai multor cerințe asupra sistemului de ventilație. Pe de o parte, o ventilație eficientă ar trebui să asigure afluxul de aer proaspăt îmbogățit cu oxigen. Pe de altă parte-evacuarea aerului încărcat cu particule de substanțe nocive. Pentru camerele folosite în permanență (casă, birou, școală, grădiniță, atelier de producție), circulatia aerului este extrem de importantă.
Recuperatoarele PRANA oferă posibilitatea de a monitoriza independent schimbul de aer – în funcție de anotimp, de climatul din regiune, in funcție de nevoile fiecăruia.
Acest sistem de ventilalatie cu dublu flux si cu schimbător de căldură din cupru asigura un aflux de aer curat de afară în încăpere în timp ce scoate prin recuperator aerul viciat afară. Totodata acest sistem va păstra și temperatura din încapere deoarece nu v-a fi nevoie sa deschideți geamul pentru aerisire
Așadar, ca să îmbunătățim calitatea aerului în încăpere trebuie sa alegem cea mai bună soluție de ventilare care să ne asigure un aport de aer proaspăt și curat.
Daca ai probleme cu ventilatia casei tale nu ezita sa ceri ajutorul unui specialist care va găsi solutia optima pentru confortul tau si al intregii familii.
De ce să ne alegeți pe noi?
Servicii complete – proiectare, comanda sistemului exact pe dimensiunea peretelui, montaj, servisare
Utilizarea celor mai moderne tehnologii și cercetări inovatoare și testarea fiecărui model în laboratorul climatic
Cel mai bun raport calitate-preț din România
Transport oriunde în România în 48 ore
Servicii de mentenanță, garanție și post-garanție
Garanția calității – Certificat de calitate CE, brevete internaționale
Peste 16 ani de cercetări și experiență în ventilație
Soluții personalizate pentru fiecare client, proiecte de ventilație gratuite