Ce trebuie să știi despre un răcitor e aer portabil

Ce trebuie să știi despre un răcitor de aer portabil

Putem trece peste căldura verii folosind o soluție care promite eficiență energetică ridicată? Un răcitor cu evaporare portabil este capabil să furnizeze un nivel ridicat de putere de răcire într-un mod extrem de eficient. Interesant este că, de asemenea, consumă mai puțină energie, oferind în același timp o putere de răcire de neegalat.

  1. Ce este un răcitor?
  2. Unde este nevoie de un răcitor prin evaporare?
  3. Trăiesc în climatul potrivit pentru răcitorul cu evaporare?
  4. Care sunt beneficiile utilizării unui răcitor cu evaporare portabil?
  5. Există neajunsuri în utilizarea răcitoarelor de aer evaporative?
  6. Diferențele dintre răcitoare de aer portabile și ventilatoare și aparate de aer condiționat
  7. Câteva caracteristici pe care ar trebui să le cunoașteți despre răcitorul portabil de aer cu evaporare
  8. Cum să curățați răcitorul de aer prin evaporare?
  9. Sfaturi pentru întreținere și îngrijire pentru sistemele de răcire prin evaporare cu aer

Ce este un răcitor?

Este un dispozitiv unic de răcire care este potrivit pentru climatele uscate. Aceasta explică de ce sunt utilizate pe scară largă în Occident. Sistemul de răcire este ieftin de achiziționat și ușor de operat, de asemenea. Un sistem de răcire evaporativă funcționează prin introducerea de vapori de apă în atmosferă, ceea ce ajută la scăderea temperaturilor. Conceptul de răcire evaporativă este de fapt un fenomen natural, care apare adesea practic peste tot în împrejurimile noastre. Pentru a înțelege conceptul, puteți pur și simplu să porniți aspersoarele de grădină. Când stai în apropierea zonei din curtea ta care este udată, vei observa că aerul este mult mai rece. Acest lucru este similar cu conceptul de răcire evaporativă.

Picture1

Acum, din ce în ce mai mulți oameni aleg să folosească răcitoare portabile prin evaporare, care ar putea oferi un sistem ecologic și rentabil pentru aparatele de aer condiționat convenționale. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a cumpăra răcitoare de aer portabile:

Unde este nevoie de un răcitor prin evaporare?

Răcitoarele prin evaporare sunt mai ecologice și mai eficiente în ceea ce privește consumul de energie decât un aer condiționat. De obicei, sunt, de asemenea, mai puternice decât ventilatoarele normale. Acestea sunt folosite pentru a răci: biserică, cafenea, magazin de calculatoare, fabrică, fermă, fastfood, băcănie, sală de sport, spital, industrial, hotel, acasă, bucătărie, spălătorie, școală, centru comercial, showroom, depozit etc.

Trăiesc în climatul potrivit pentru răcitorul cu evaporare?

În zonele care se confruntă cu temperaturi ridicate și umiditate scăzută, răcitoarele cu evaporare scad efectiv temperaturile cu 6-8°C. Cu toate acestea, în cazurile de umiditate ridicată, răcitorul nu vă poate răci eficient. Verificați temperaturile de vară din locația dumneavoastră, precum și umiditatea relativă pentru a determina dacă sistemul de răcire va funcționa pentru dvs.

Ca regulă generală, dacă un răcitor produce aer mai rece de 21°C, va crea un mediu confortabil; dacă produce aer mai fierbinte de 24°C, nu va mai fi confortabil, iar dumneavoastră aveți nevoie de un răcitor mai puternic. Între 21°C și 24°C este o gamă gri în care unii oameni sunt confortabili, iar alții nu.

Ce trebuie să știi despre un răcitor e aer portabil

Care sunt beneficiile utilizării unui răcitor cu evaporare portabil?

– Super eficient energetic:

Utilizarea răcitoarelor portabile de aer este foarte rentabilă pentru a vă răci locul fără a cheltui mulți bani pe electricitate. Deoarece sistemul lasă un nivel scăzut de amprentă de carbon, nu produce emisii. Spre deosebire de alte sisteme de răcire tradiționale, răcitorul prin evaporare nu are gaz frigorific sau compresor. În plus, nu eliberează substanțe chimice toxice în aer. Sistemele de răcire din mlaștină nu folosesc agenți frigorifici care ar putea dăuna mediului. Majoritatea substanțelor chimice frigorifice utilizate în sistemele de aer condiționat epuizează stratul de ozon al pământului. Ca urmare, ele provoacă încălzirea globală.

– Prevenirea poluării aerului

Răcitorul este prevăzut cu un filtru pentru a ajuta la filtrarea poluanților care provoacă mirosuri și a murdăriei din atmosfera interioară. În consecință, calitatea aerului interior din camerele dumneavoastră va fi îmbunătățită semnificativ. Pe lângă faptul că este ecologic, răcitorul protejează în plus încăperile casei tale de poluarea aerului. Răcitoarele Peler sunt produse cu sistem extrem de inovator utilizat pe scară largă pentru a răci aerul într-un mod eficient, fără consum crescut de energie.

– Portabil și practic

Puteți trage cu ușurință răcitorul în orice cameră. De asemenea, puteți împacheta dispozitivul cu ușurință, deoarece a fost conceput pentru a fi mutat fără efort.

– Configurare rentabilă

Spre deosebire de aparatele de aer condiționat tradiționale, vă puteți achiziționa răcitorul portabil cu evaporare într-un mod ieftin. Aceste sisteme sunt eficiente din punct de vedere al costurilor, având în vedere că nu este nevoie să rezervați nicio sumă pentru instalarea dispozitivului. Puteți cumpăra răcitorul cu evaporare din magazinele online Ecovent și îl puteți instala pur și simplu în oricare dintre camerele dumneavoastră. După ce a trecut o anumită perioadă, se recomandă să curățați rezervorul de apă, motorul și componentele filtrului. Din fericire, puteți îndeplini sarcinile fără expertiză sau experiență anterioară.

– Adaugă umiditate

Dispozitivele de răcire prin evaporare măresc nivelul de umiditate din interiorul casei tale. Prin urmare, dacă locuiți într-o regiune care se confruntă cu condiții climatice mai uscate, răcitorul vă va fi util. Sistemele standard de curent alternativ au un dezavantaj major. Spre deosebire de răcitorul cu evaporare, unitățile tradiționale de curent alternativ elimină umiditatea din mediul în interior. Rețineți că eliminarea umidității din atmosfera interioară poate cauza dificultăți de respirație. În plus, este probabil să provoace crăparea sau uscarea pielii.

Picture2

Există neajunsuri în utilizarea răcitoarelor de aer evaporative?

– Deoarece sistemele de răcire prin evaporare cresc nivelul de umiditate din interiorul caselor, nu le utilizați în zone cu climă umedă. În comparație cu sistemele tradiționale de curent alternativ, răcitoarele cu evaporare vă răcesc casa la temperaturi mai ridicate. În plus, necesită întreținere de bază cel puțin o dată pe lună.

– Răcitoarele portabile de aer sunt proiectate să utilizeze apă în mod continuu. În locațiile cu aprovizionare limitată cu apă, proprietarii de case ar putea fi precauți să adauge răcitorul având în vedere impactul lor asupra utilizării apei.

– În zonele cu umiditate scăzută, evaporarea apei în aer permite proprietarilor de case să se bucure de o metodă de răcire extrem de eficientă din punct de vedere energetic și natural.

Diferențele dintre răcitoare de aer portabile și ventilatoare și aparate de aer condiționat

Lupta împotriva căldurii arzătoare ale verii poate fi dificilă. Prin urmare, decizia de a cumpăra un aer condiționat, un sistem AC sau un ventilator vă prezintă opțiuni demne de luat în considerare în timpul verii. Chiar și așa, este important să alegeți dispozitivul potrivit pentru că fiecare are propriile sale avantaje și dezavantaje. Comparația dintre diferențele lor este enumerată în articolul Ce este un răcitor de aer. Diferența dintre răcitorul de aer portabil și aerul condiționat portabil.

Câteva caracteristici pe care ar trebui să le cunoașteți despre răcitorul portabil de aer cu evaporare

1) Panou de control și telecomandă:

– Temporizator:

Cele mai multe dintre răcitoarele de aer vin cu un cronometru; vă ajută să setați un timp de somn pe dispozitiv. Această opțiune este foarte utilă dacă nu doriți să lăsați răcitorul să funcționeze toată noaptea.

– Telecomandă:

Toate răcitoarele de aer moderne vin cu o telecomandă pentru a oferi confort și comoditate atunci când alegeți dintre modurile.

Picture3

2) Tampoane de răcire

Eficiența acestor răcitoare este legată de aspectele de design ale plăcuțelor de răcire și de cantitatea de umiditate prezentă în aer.

– Tampoanele de răcire sunt în general mai accesibile și mai ușor de înlocuit sau instalat.

– Tampoanele de celuloză sunt denumite și plăcuțe de răcire tip fagure. Așa cum sugerează și numele, aceste tampoane seamănă de fapt cu un fagure. Acestea sunt mai groase decât Tampoanele Aspen, au necesități minime de întreținere și oferă o durabilitate mai lungă. Deși ar putea costa puțin mai mult, sunt mai eficiente. Ca minim, ar trebui să aibă o grosime de 90 mm, pentru a le permite să asigure o răcire mai eficientă a aerului.

3) Rezervor de apă

– Conector pentru furtun

Unele unități sunt dotate cu un conector pentru furtun de grădină, cunoscut și sub numele de controler automat al nivelului apei. Prin acest conector, puteți atașa un furtun obișnuit de grădină la unitatea dvs. Acest lucru va asigura că există o alimentare continuă și constantă cu apă care curge către răcitor. Acest lucru vă scutește de bătaia de cap de a turna apă în rezervor manual.

– Indicator de nivel al apei

În cazul în care nu există o funcție de control al nivelului de apă în răcitorul de aer, acesta ar trebui să includă un indicator de nivel al apei. Dacă nu există un controler automat al nivelului de apă, va trebui să umpleți manual rezervorul de apă. Acest indicator de nivel al apei va arăta când a fost introdusă suficientă apă ulterior în rezervor, minimizând riscul de scurgere sau inundare a podelei prin completarea cu prea multă apă.

– Supapă de admisie și evacuare a apei

Pentru o răcire optimă, umpleți rezervorul folosind o cană/conductă de apă prin orificiul mic de admisie. Acesta este cel mai simplu mod de a completa apa la nivelul maxim. Supapa de scurgere, pe de altă parte, permite schimbarea frecventă a apei pentru a evita dezvoltarea mucegaiului și a mucegaiului.

Cum să curățați răcitorul de aer prin evaporare?

Răcitorul prin evaporare oferă o răcire eficientă ridicată în timpul zilei fierbinți și uscate. Dacă doriți să vă bucurați de beneficiile sale maxime, urmați instrucțiunile de întreținere sunt foarte necesare. Curățarea răcitorului de aer prin evaporare este pentru a preveni mucegaiul și mirosul de mucegai.

Sfaturi pentru întreținere și îngrijire pentru sistemele de răcire prin evaporare cu aer

Asigurați-vă că răcitorul cu evaporator este întreținut de cel puțin două ori pe an. În mod ideal, serviciul ar trebui făcut înainte de iarnă și la jumătatea verii. Efectuând o rutină regulată de întreținere, eficiența și durata de viață a echipamentului dumneavoastră vor fi prelungite.

Înainte de vară

 • Deconectați alimentarea de la unitate.
 • Scoateți capacele rezistente la intemperii.
 • Detașați tampoanele de filtru, apoi curățați-le bine folosind un furtun și, dacă este necesar, luați în considerare înlocuirea cu altele noi.
 • Închideți scurgerile, apoi umpleți unitatea de răcire cu apă.
 • Dezinfectați-vă răcitorul de aer cu biocid. Evitați înălbitorul pe bază de clor sau alte substanțe care ajută organismele dăunătoare să prospere.

Ora de sfârșit de vară

 • Deconectați alimentarea de la unitate.
 • Slăbiți toate formele de sedimente sau slime folosind o perie.
 • Goliți țevile și rezervorul.
 • Curățați rezervorul de răcire folosind o cârpă umedă cu înălbitor de uz casnic, apoi pompați-l și spălați-l cu apă proaspătă.
 • Detașați plăcuțele filtrului răcitorului, inclusiv furtunul. Apoi lăsați aceste componente să se usuce.
 • Uscați toate componentele interne.

Dacă este necesar, luați în considerare montarea capacelor pe fiecare componentă expusă pentru a evita orice formă de deteriorare.

Ecovent – „Aer sănătos în casa ta”

Specialiștii noștri în ventilație răspund tuturor curiozițăților tale. Pentru mai multe informații despre ventilație și aer proaspăt accesează blogul Ecovent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș cumpărături
Intră în cont

Nu ai cont de client?

Înregistrează-te

PROTECȚIA MEDIULUI

Ecovent și Ecotic împreună reciclează pentru un mediu mai curat!

Mulțumim pentru completarea formularului!

Te vom contacta în cel mai scurt timp!

Completează formularul şi te contactăm pentru a discuta despre colaborare!

Livrarea Produselor
Tubulatură Flexibilă HDPE

Informații valabile doar pentru produsele din categoria Tubulatură Flexibilă HDPE.

UNDE GĂSESC SERIAL NUMBER-UL?

Pentru recuperatoarele PRANA, serial number-ul îl găsești pe carcasa aparatului sau în talonul de garanție.

Mulțumim pentru înscrierea la Newsletter!

Garanția Produselor

Plătește-ți cumpărăturile în rate fără dobândă

Beneficiezi de până la 12 rate egale fără dobândă la produsele achiziționate. O listă cu băncile partenere găsești mai jos.

PLĂȚI SECURIZATE

Mulțumim pentru abonarea la Newsletter!

De azi înainte te vei putea bucura de cele mai noi oferte și campanii din viața ta actuală și probabil că și viitoare.

Mulțumim pentru raportarea problemei întâlnite!

În cel mai scurt timp aceasta va fi rezolvată, iar tu te vei putea bucura de o experiență și mai plăcută.

Ai întâlnit o problemă pe site-ul nostru?

Completează formularul de mai jos, iar în cel mai scurt timp Web Developerul nostru va rezolva problema, pentru ca tu să te bucuri de cea mai plăcută experiență ECOVENT.

Mulțumim pentru completarea formularului!

În cel mai scurt timp vei fi contactat de unul dintre specialiștii noștri în ventilație.

Completează formularul şi te contactăm noi să-ți oferim cele mai bune prețuri!