cum sa faci o ventilatie perfecta in casa de vacanta din lemn

Cum să faci o ventilație perfectă în casa de vacanță din lemn

Fără o ventilație adecvată în casele de vacanță, îți pui sănătatea în pericol. Acest lucru se datorează creării unui mediu de reproducere pentru toate tipurile de organisme. Lipsa circulației adecvate a aerului este evidentă atunci când casele nu miros proaspăt. Dacă se întâmplă acest lucru, este foarte probabil ca spațiile pe care le aveți în casă să nu fie suficient de ohigenate. Acum, aveți două opțiuni în acest caz. Puteți alege aerisirea clasică, adică deschiderea geamurilor și ușilor exterioare, în momentul vizitei acesteia sau alternativ, puteți investi în orificii de ventilație pentru a permite circulația naturală a aerului. Aceasta din urmă este cea mai bună opțiune atunci când aveți de-a face cu clădirile de grădină, iar acest articol va aduce puțină lumină asupra acestei probleme.

  1. De ce să ventilezi casa de vacanță
  2. Ventilația casei de grădină da sau nu?
  3. Gurile de ventilație
    •  

De ce să ventilezi casa de vacanță

Mucegaiul în casa de vacanță este rezultatul unei ventilații inadecvate. Dacă nu există ventilație suficientă în casa de vară, se poate forma mucegai. Acest lucru poate ataca lemnul și poate contribui la descompunerea acestuia. Mobilierul, îmbrăcămintea și cărțile care și-au găsit locul în căsuța de vacanță pot fi și ele infestate de mucegaiuri în cel mai rău caz.

ventilatie casa lemn_5

Condițiile ideale de viață pentru mucegai sunt umiditatea ridicată în combinație cu temperatura potrivită. La o umiditate relativă a suprafeței de peste 70 la sută și la temperaturi între 0 și 60 de grade Celsius, se poate forma mucegai. Condițiile optime de creștere variază de la o specie de mucegai la alta, dar multe mucegaiuri preferă temperaturile calde între 25 și 35 de grade Celsius.

Ventilația casei de grădină da sau nu?

Având în vedere faptul că mucegaiul se poate forma în cel mai exterior colț, cu o ventilație insuficientă a casei de vacanță, întrebarea „aerisirea casei de grădină da sau nu?” trebuie să se răspundă rapid și clar cu da, deoarece mucegaiul poate avea efecte negative asupra sănătății și ar trebui evitat cu orice preț.

Ventilația clasică, convențională, este ceea ce noi numim aerisire și momentul în care deschidem geamul. Bineînțeles că există plase pentru insecte la geamuri pentru a feri casa de insecte, însă acesta nu este singurul factor deranjant. O casă de vacanță nu este locuită 24/24, acolo mergem în weekend sau cu preponderență vara sau iarna – în funcție de poziționarea și locația ei. Acest lucru înseamnă că în perioada nelocuită, casa dumneavoastră de vacanță este închisă, încuiată, ermetizată, iar în interiorul său se produs diverse procese de descompunere a mobilierului, vopselurilor, care sunt respirate de dumneavoastră în momentul sosirii la locație. Ventilația centralizată sau descentralizată este soluția ideală pentru a menține casa intactă, proaspătă și îngrijită.

Odată ventilată, casa nu dezvoltă temperaturi și nivelul umidității optim descompunerii vopselurilor, materialelor cu care a fost construită și de asemenea nu se crează mediul optim apariției mucegaiului, igrasiei și altor ciuperci parazite.

ventilatie casa lemn_5

Gurile de ventilație

Aveți nevoie de orificii de ventilație în casa dumneavoastră de vacanță., deoarece ajută la îndepărtarea căldurii și a umezelii din spațiul încăperilor. Acest lucru asigură că spațiul se simte confortabil și este lipsit de putregai și mucegai. Ai nevoie de asta mai ales atunci când folosești casa pe perioade lungi, cu atât mai mult vara. Atunci când alegeți opțiunile de ventilație, ar trebui să vă gândiți la clima în care locuiți, precum și la utilizările spațiului. Iată câteva opțiuni ideale:

ventilatie casa lemn_4

Circulația naturală a aerului

Aici, ventilația rezultă din mișcarea aerului prin vânt. Apare atunci când există o diferență de temperatură prin faptul că aerul proaspăt scade în timp ce aerul cald crește. Vă puteți baza pe fisuri naturale pentru aceasta, precum și pe adăugarea mai multor opțiuni de aerisirea structurii. Un bun exemplu în acest sens este atunci când lăsați goluri în partea de jos a placajului. În acest fel, aerul rece de la sol se poate deplasa în spațiu, păstrându-l rece. Alternativ, puteți adăuga găuri la capetele frontoanelor de pe acoperiș pentru a ajuta la circulația aerului. Această tehnică funcționează și pe pereții de sub streașină. Rețineți că atunci când lucrați cu orificii de aerisire naturale, ar trebui să urmăriți cu un ecran pentru a vă asigura că insectele și rozătoarele rămân afară.

ventilatie casa lemn_2

Gurile naturale de ventilație nu costă mult și sunt utile în reducerea căldurii, umidității și mirosurilor din spațiu. De asemenea, le puteți adăuga cu ușurință la structurile existente. Dezavantajul acestui lucru este că nu aveți prea mult control asupra fluxului de aer. Pentru spații mari, este posibil ca această soluție să nu funcționeze conform așteptărilor.

Aceste orificii au șipci în jos, astfel încât razele soarelui și picăturile de ploaie rămân în afara structurii. Pot fi din plastic, metal sau lemn și servesc ca sistem de ventilație pasiv. Orificiile de ventilație sunt stabile, astfel încât rozătoarele și insectele nu pot intra în structură. Vei fi bucuros să știi că acestea sunt disponibile în diferite forme și, astfel, poți alege ce funcționează pentru tine. Dacă începeți o lucrare de vopsire, puteți lucra la orificiile de ventilație pentru a se potrivi cu tema dumneavoastră. Aceste orificii merg sub streașină și majoritatea producătorilor vor însoți produsele cu instrucțiuni. Astfel, ele fac lucrări de bricolaj destul de ușoare pe care le puteți întreprinde în timpul liber. Ele funcționează pe baza mișcării vântului, precum și a diferențelor de temperatură. Ca atare, ele sunt destul de asemănătoare cu ventilația naturală. Sunt ușor de instalat și îmbunătățesc calitatea aerului în mare măsură.

ventilatie casa lemn_1

Găuri de aerisire din perete

Această formă de ventilație se încadrează și în alte astfel de mijloace pasive pentru a vă menține casa proaspătă în toate anotimpurile. Fețele sunt labrete astfel încât ecranele sunt orientate spre exterior pentru a se asigura că bug-urile nu pătrund în structură. Ca și în cazul orificiilor de aerisire, acestea vin în diferite forme și materiale. De asemenea, le puteți picta astfel încât să corespundă esteticii dvumneavoastră preferate. Pentru a instala aceste orificii de ventilație, ar trebui să găsiți unde puteți instala orificiul de ventilație. Continuați cu fixarea orificiului de ventilație cu instrumentele necesare conform instrucțiunilor producătorului. După aceasta, puteți calafata marginile și vă puteți bucura de mișcarea adăugată a aerului.

ventilatie casa lemn

Având în vedere că aceste orificii de ventilație sunt disponibile într-o gamă largă de dimensiuni, găsirea uneia pentru casa dumneavoastră ar trebui să fie ușoară. Montarea acestuia pe partea inferioară a peretelui este o modalitate ideală de a face acest lucru. În acest fel, ei pot prelua aer rece de la sol, în timp ce orificiile de ventilație ale frontoanelor elimină aerul cald. Cele mai bune rezultate provin din combinarea orificiilor de ventilație de perete cu altele situate la niveluri mai înalte pe pereți.

! Rețineți că dimensiunea ventilației ar trebui să depindă de dimensiunea casei. Ultimul lucru pe care îl doriți este să aveți un aport mai mic în comparație cu ieșirea. Orificiile de aerisire situate pe părțile superioare ale peretelui servesc ca ieșire și acestea ar trebui să se potrivească cu capacitatea orificiului de ventilație din perete. În acest fel, circulația aerului se poate echilibra. De asemenea, ar trebui să luați în considerare dimensiunea casei astfel încât să obțineți orificii de aerisire care să țină cont de acest lucru.

Aceste orificii funcționează atât pentru admisii, cât și pentru ieșiri și sunt destul de simplu de instalat. Impactul lor asupra circulației aerului este impresionant.

Ventilația centralizată

Ventilația este esențială în casele de vară.

  • În primul rând, se asigură că aerul este proaspăt și lipsit de mirosuri. În acest fel, oamenii din casă nu suferă iritații la nivelul ochilor și căilor respiratorii. De asemenea, obiectele din spațiu nu se termină cu un miros învechit.
  • În al doilea rând, asigură că umiditatea din casă rămâne la minimum. Într-un mediu uscat, mucegaiul și igrasia nu pot crește și nu mai pot duce la deteriorarea clădirii. De asemenea, lemnul și alte componente structurale ale clădirii din lemn nu pot putrezi.
  • În al treilea rând, reglarea căldurii este posibilă atunci când circulația aerului este adecvată. Se asigură că lucrul în spațiu se simte confortabil.

Ajută să rețineți că ventilația centralizată, care asigură admisia și evacuarea prin tubulaturi și găuri de ventilație prin perete sau lipsa acestora, în casele din lemn va depinde în cele din urmă de proiectarea acestora. Pentru a economisi mult timp și bani la reparațiile ulterioare, ar trebui să investiți într-o clădire de vară ideală bine ventilată. Proiectarea gratuită de la Ecovent, cu o mare experiență în proiectarea sistemelor de ventilație centralizată a caselor de rezidențiale sau de vacanță. Pentru mai multe informații despre produsele noastre, faceți CLICK AICI.

Ecovent – „Aer sănătos în casa ta”

Specialiștii noștri în ventilație răspund tuturor curiozițăților tale. Pentru mai multe informații despre ventilație și aer proaspăt accesează blogul Ecovent.

Articolul anterior

Ce trebuie să știi despre un răcitor de aer portabil

Articolul următor

Alergiile – de câte tipuri sunt, ce simptome au și cum le poți controla?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș cumpărături
Intră în cont

Nu ai cont de client?

Înregistrează-te

PROTECȚIA MEDIULUI

Ecovent și Ecotic împreună reciclează pentru un mediu mai curat!

Mulțumim pentru completarea formularului!

Te vom contacta în cel mai scurt timp!

Completează formularul şi te contactăm pentru a discuta despre colaborare!

Livrarea Produselor
Tubulatură Flexibilă HDPE

Informații valabile doar pentru produsele din categoria Tubulatură Flexibilă HDPE.

UNDE GĂSESC SERIAL NUMBER-UL?

Pentru recuperatoarele PRANA, serial number-ul îl găsești pe carcasa aparatului sau în talonul de garanție.

Mulțumim pentru înscrierea la Newsletter!

Garanția Produselor

Plătește-ți cumpărăturile în rate fără dobândă

Beneficiezi de până la 12 rate egale fără dobândă la produsele achiziționate. O listă cu băncile partenere găsești mai jos.

PLĂȚI SECURIZATE

Mulțumim pentru abonarea la Newsletter!

De azi înainte te vei putea bucura de cele mai noi oferte și campanii din viața ta actuală și probabil că și viitoare.

Mulțumim pentru raportarea problemei întâlnite!

În cel mai scurt timp aceasta va fi rezolvată, iar tu te vei putea bucura de o experiență și mai plăcută.

Ai întâlnit o problemă pe site-ul nostru?

Completează formularul de mai jos, iar în cel mai scurt timp Web Developerul nostru va rezolva problema, pentru ca tu să te bucuri de cea mai plăcută experiență ECOVENT.

Mulțumim pentru completarea formularului!

În cel mai scurt timp vei fi contactat de unul dintre specialiștii noștri în ventilație.

Completează formularul şi te contactăm noi să-ți oferim cele mai bune prețuri!