Lipsa ventilației = Insuficiența de oxigen în încăpere. Cum supraviețuim în autoizolare.

Ediția franceză a Le Monde a estimat că măsurile de carantină au obligat mai mult de 900 de milioane de oameni să adere la regimul de autoizolare la domiciliu (în conformitate cu 35 de țări care au adoptat regimul de carantină). 

 1. Concesințele autoizolării
 2. Pericolul nivelului crescut de CO2
 3. Ca să ai o ventilație eficientă ar trebui să ventilezi non-stop! 
 4. De ce să ne alegeți pe noi

Imaginează-ți aproape un miliard de oameni – o optime din populația lumii că sunt închiși în propriele case.

Concesințele autoizolării

Consecințele negative ale autoizolării au devenit evidente pentru majoritatea oamenilor în primele zile ale carantinei și sunt din ce în ce mai amenințătoare în fiecare zi:

 • scăderea stării de bine
 • iritabilitate,
 • apatie
 • depresie
 • conflicte familiale.

La copii se observă hiperactivitate, letargie, tulburări de atenție. În mare parte, aceaste stări sunt  cauzate de schimbarea bruscă în viața socială a oamenilor: închiderea școlilor, grădinițelor și birourilor micșoreaza cercul de contacte sociale până la limitele propriei familii. De asemenea contribuie rutina de acasă, monotonia dar și toate știrile din mass-media.

În ritmul obișnuit de viață, populația activă stă acasă timp de 12-20 de ore (cea mai mare parte în intervalul orar 18:00 la 08:00). Școala, munca, activitățile zilnice îi determină pe oameni să plece de acasă în cea mai mare parte a zilei și să revină seara. Odată cu introducerea carantinei, situația s-a schimbat dramatic: familiile trebuie să rămână acasă 24 de ore pe zi. Acest lucru crește nivelul de CO2 al aerului! La fiecare oră, o persoană eliberează 18-25 de litri de dioxid de carbon în încăpere . Asta înseamnă până la 600 l de CO2 pe zi/ persoană. Pentru o familie de 3 persoane, cantitatea de dioxid de carbon degajată pe zi va fi de aproximativ 1800 litri. În fiecare zi, acumularea acestui element periculos în aer crește treptat. Cu cat mai mult stai în casă cu atât mai mult crește cantitatea de dioxid de carbon eliberat prin sistemul respirator.

Pericolul nivelului crescut de CO2

Fără ventilația constantă a încăperilor, nivelul de CO2 crește la cantități periculoase pentru sănătatea umană. 

Principalele modificări apar la nivel fiziologic: organismul prezintă hipoxie (însuficiența de oxigen), funcțiile tuturor organelor și sistemelor se agravează treptat (manifestările clinice sunt anemie, probleme de tensiune, probleme de respirație, oboseală și iritarea ochilor). Hipoxia este o afecțiune patologică în care organele nu sunt suficient de saturate de oxigen. În zona de risc special se află femeile însărcinate, copiii, persoanele în vârstă.

Un geam deschis devine o adevărată soluție pentru sute de mii de oameni care se află în autoizolare. Diferența este resimțită instantaneu: un flux de aer proaspăt îmbunătățește respirația și influentează pozitiv starea generală de sănătatea și activitatea. Cu toate acestea, deschiderea geamului nu este în măsură să ofere schimbul de aer necesar. Și daca le tii deschise constant înseamnă sa iti expui familia la curenți de aer care pot provoca rinite, sinuzite etc. Iar daca inchizi geamul dupa 10 minute, nivelul de oxigen din cameră scade brusc, iar nivelul de dioxid de carbon crește treptat. Și din nou apar simptome precum: durere de cap, somnolență, oboseală și alte semne ale lipsei de oxigen.

Ca să ai o ventilație eficientă ar trebui să ventilezi non-stop!

O persoană are nevoie în egală măsură de aer proaspăt pentru respirație sănătoasă, atât ziua cât și noaptea. Prin urmare, experții recomandă utilizarea sistemelor de ventilație mecanică cu recuperare de căldură. Recuperatoarele PRANA asigura nevoile microclimatice de bază ale unei persoane:

 • debit de aer proaspăt îmbogățit cu oxigen
 • evacuarea aerului cu continut ridicat de CO2
 • normalizarea umidității
 • controlul calității aerului interior
 • păstrează căldura / răcoarea în cameră.

Funcționând în modul minim , recuperatorul PRANA consumă de la 4 Wh*h și asigură schimb de aer suficient pentru două persoane într-o cameră (22-25 m3/h). O astfel de ventilație menține nivelurile optime de oxigen și dioxid de carbon pentru sănătatea umană.

În mijlocul sistemului are loc mișcarea multidirecțională simultană a aerului : aerul proaspăt de afară și aerul evacuat trec prin diferite canale ale schimbătorului de căldură din cupru și nu se amestecă . Acest lucru previne contaminarea aerului admis cu virusuri și bacterii patogene. Schimbătorul de căldură din cupru, la rândul său, acționează ca un scut antiseptic, ceea ce face imposibilă dezvoltarea virusurilor și bacteriilor în interiorul sistemului de ventilație. Căldura aerului de evacuare prin pereții schimbătorului de căldură este transferată aerului admis de afară. Prin urmare, aerul proaspăt cu o temperatură confortabilă intră în cameră.

Aerul proaspăt este o resursă importantă pentru menținerea sănătății umane. Experții spun: calitatea aerului din cameră este de 10 ori mai contaminat decât cel de afară. În fiecare oră, nivelul de dioxid de carbon, fenol, benzen, radon și alte elemente periculoase din cameră crește dacă nu se aerisește constant.

Astăzi, când casa ta a devenit un loc în care le faci pe toate, creează un mediu optim și sănătos. Aerisește încăperea pentru o stare de bine. Dacă acum vrei să faci o schimbare specialiștii noștri în ventilație sunt gata să te ajute!

De ce să ne alegeți pe noi?

Servicii complete – proiectare, comanda sistemului exact pe dimensiunea peretelui, montaj, servisare

Utilizarea celor mai moderne tehnologii și cercetări inovatoare și testarea fiecărui model în laboratorul climatic

Cel mai bun raport calitate-preț din România

Transport oriunde în România în 48 ore

Servicii de mentenanță, garanție și post-garanție

Garanția calității – Certificat de calitate CE, brevete internaționale

Peste 16 ani de cercetări și experiență în ventilație

Soluții personalizate pentru fiecare client, proiecte de ventilație gratuite

Articolul anterior

Coronavirus: Ce durată de viață are virusul și cum să te protejezi?

Articolul următor

Ventilarea unei case sau a unui apartament: principii de bază

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș cumpărături
Intră în cont

Nu ai cont de client?

Înregistrează-te

PROTECȚIA MEDIULUI

Ecovent și Ecotic împreună reciclează pentru un mediu mai curat!

Mulțumim pentru completarea formularului!

Te vom contacta în cel mai scurt timp!

Completează formularul şi te contactăm pentru a discuta despre colaborare!

Livrarea Produselor
Tubulatură Flexibilă HDPE

Informații valabile doar pentru produsele din categoria Tubulatură Flexibilă HDPE.

UNDE GĂSESC SERIAL NUMBER-UL?

Pentru recuperatoarele PRANA, serial number-ul îl găsești pe carcasa aparatului sau în talonul de garanție.

Mulțumim pentru înscrierea la Newsletter!

Garanția Produselor

Plătește-ți cumpărăturile în rate fără dobândă

Beneficiezi de până la 12 rate egale fără dobândă la produsele achiziționate. O listă cu băncile partenere găsești mai jos.

PLĂȚI SECURIZATE

Mulțumim pentru abonarea la Newsletter!

De azi înainte te vei putea bucura de cele mai noi oferte și campanii din viața ta actuală și probabil că și viitoare.

Mulțumim pentru raportarea problemei întâlnite!

În cel mai scurt timp aceasta va fi rezolvată, iar tu te vei putea bucura de o experiență și mai plăcută.

Ai întâlnit o problemă pe site-ul nostru?

Completează formularul de mai jos, iar în cel mai scurt timp Web Developerul nostru va rezolva problema, pentru ca tu să te bucuri de cea mai plăcută experiență ECOVENT.

Mulțumim pentru completarea formularului!

În cel mai scurt timp vei fi contactat de unul dintre specialiștii noștri în ventilație.

Completează formularul şi te contactăm noi să-ți oferim cele mai bune prețuri!