Ediția franceză a Le Monde a estimat că măsurile de carantină au obligat mai mult de 900 de milioane de oameni să adere la regimul de autoizolare la domiciliu (în conformitate cu 35 de țări care au adoptat regimul de carantină).
- Concesințele autoizolării
- Pericolul nivelului crescut de CO2
- Ca să ai o ventilație eficientă ar trebui să ventilezi non-stop!
- De ce să ne alegeți pe noi
Imaginează-ți aproape un miliard de oameni – o optime din populația lumii că sunt închiși în propriele case.
Concesințele autoizolării
Consecințele negative ale autoizolării au devenit evidente pentru majoritatea oamenilor în primele zile ale carantinei și sunt din ce în ce mai amenințătoare în fiecare zi:
- scăderea stării de bine
- iritabilitate,
- apatie
- depresie
- conflicte familiale.
La copii se observă hiperactivitate, letargie, tulburări de atenție. În mare parte, aceaste stări sunt cauzate de schimbarea bruscă în viața socială a oamenilor: închiderea școlilor, grădinițelor și birourilor micșoreaza cercul de contacte sociale până la limitele propriei familii. De asemenea contribuie rutina de acasă, monotonia dar și toate știrile din mass-media.
În ritmul obișnuit de viață, populația activă stă acasă timp de 12-20 de ore (cea mai mare parte în intervalul orar 18:00 la 08:00). Școala, munca, activitățile zilnice îi determină pe oameni să plece de acasă în cea mai mare parte a zilei și să revină seara. Odată cu introducerea carantinei, situația s-a schimbat dramatic: familiile trebuie să rămână acasă 24 de ore pe zi. Acest lucru crește nivelul de CO2 al aerului! La fiecare oră, o persoană eliberează 18-25 de litri de dioxid de carbon în încăpere . Asta înseamnă până la 600 l de CO2 pe zi/ persoană. Pentru o familie de 3 persoane, cantitatea de dioxid de carbon degajată pe zi va fi de aproximativ 1800 litri. În fiecare zi, acumularea acestui element periculos în aer crește treptat. Cu cat mai mult stai în casă cu atât mai mult crește cantitatea de dioxid de carbon eliberat prin sistemul respirator.
Pericolul nivelului crescut de CO2
Fără ventilația constantă a încăperilor, nivelul de CO2 crește la cantități periculoase pentru sănătatea umană.
Principalele modificări apar la nivel fiziologic: organismul prezintă hipoxie (însuficiența de oxigen), funcțiile tuturor organelor și sistemelor se agravează treptat (manifestările clinice sunt anemie, probleme de tensiune, probleme de respirație, oboseală și iritarea ochilor). Hipoxia este o afecțiune patologică în care organele nu sunt suficient de saturate de oxigen. În zona de risc special se află femeile însărcinate, copiii, persoanele în vârstă.
Un geam deschis devine o adevărată soluție pentru sute de mii de oameni care se află în autoizolare. Diferența este resimțită instantaneu: un flux de aer proaspăt îmbunătățește respirația și influentează pozitiv starea generală de sănătatea și activitatea. Cu toate acestea, deschiderea geamului nu este în măsură să ofere schimbul de aer necesar. Și daca le tii deschise constant înseamnă sa iti expui familia la curenți de aer care pot provoca rinite, sinuzite etc. Iar daca inchizi geamul dupa 10 minute, nivelul de oxigen din cameră scade brusc, iar nivelul de dioxid de carbon crește treptat. Și din nou apar simptome precum: durere de cap, somnolență, oboseală și alte semne ale lipsei de oxigen.
Ca să ai o ventilație eficientă ar trebui să ventilezi non-stop!
O persoană are nevoie în egală măsură de aer proaspăt pentru respirație sănătoasă, atât ziua cât și noaptea. Prin urmare, experții recomandă utilizarea sistemelor de ventilație mecanică cu recuperare de căldură. Recuperatoarele PRANA asigura nevoile microclimatice de bază ale unei persoane:
- debit de aer proaspăt îmbogățit cu oxigen
- evacuarea aerului cu continut ridicat de CO2
- normalizarea umidității
- controlul calității aerului interior
- păstrează căldura / răcoarea în cameră.
Funcționând în modul minim , recuperatorul PRANA consumă de la 4 Wh*h și asigură schimb de aer suficient pentru două persoane într-o cameră (22-25 m3/h). O astfel de ventilație menține nivelurile optime de oxigen și dioxid de carbon pentru sănătatea umană.
În mijlocul sistemului are loc mișcarea multidirecțională simultană a aerului : aerul proaspăt de afară și aerul evacuat trec prin diferite canale ale schimbătorului de căldură din cupru și nu se amestecă . Acest lucru previne contaminarea aerului admis cu virusuri și bacterii patogene. Schimbătorul de căldură din cupru, la rândul său, acționează ca un scut antiseptic, ceea ce face imposibilă dezvoltarea virusurilor și bacteriilor în interiorul sistemului de ventilație. Căldura aerului de evacuare prin pereții schimbătorului de căldură este transferată aerului admis de afară. Prin urmare, aerul proaspăt cu o temperatură confortabilă intră în cameră.
Aerul proaspăt este o resursă importantă pentru menținerea sănătății umane. Experții spun: calitatea aerului din cameră este de 10 ori mai contaminat decât cel de afară. În fiecare oră, nivelul de dioxid de carbon, fenol, benzen, radon și alte elemente periculoase din cameră crește dacă nu se aerisește constant.
Astăzi, când casa ta a devenit un loc în care le faci pe toate, creează un mediu optim și sănătos. Aerisește încăperea pentru o stare de bine. Dacă acum vrei să faci o schimbare specialiștii noștri în ventilație sunt gata să te ajute!
De ce să ne alegeți pe noi?
Servicii complete – proiectare, comanda sistemului exact pe dimensiunea peretelui, montaj, servisare
Utilizarea celor mai moderne tehnologii și cercetări inovatoare și testarea fiecărui model în laboratorul climatic
Cel mai bun raport calitate-preț din România
Transport oriunde în România în 48 ore
Servicii de mentenanță, garanție și post-garanție
Garanția calității – Certificat de calitate CE, brevete internaționale
Peste 16 ani de cercetări și experiență în ventilație
Soluții personalizate pentru fiecare client, proiecte de ventilație gratuite