Normele sanitare cu privire la calitatea aerului

Omul modern petrece până la 90 % din timp într-o încăpere. Fie casă, apartament, școală, centre comerciale etc. Cu părere de rău nimeni nu ne asigura că in aceste clădiri se respectă normele sanitaro-igienice. Ca urmare, putem simți lipsa de oxigen respectiv dificultăți de respirație sau alte simptome. Ceea ce contează nu este doar cantitatea de aer din interior ci și calitatea aerului.
Cu toții știm că aerul reprezintă un amestec de azot, oxigen, dioxid de carbon dar și vapori de apă pe care chiar noi ii degajam. La o anumită valoare a umidităţii absolute aerul poate fi considerat umed sau uscat.
Conținutul de vapori depinde de nivelul de temperatură și de presiunea aerului. Datorită nivelului de temperatura o parte din vaporii de aer se dizolvă insă o mare parte nu poate fi dizolvata deoarece devine saturata, astfel apar picăturile de apă.
Nivelul de umiditate și temperatură sunt intr-o strânsă legătura, care determină calitatea aerului.

Excesul de căldură.

Aerul trebuie sa aiba capacitatea de a primi căldura și umiditatea care este eliminată printr-un proces fiziologic normal de organismul uman. Dacă aceste condiții nu sunt create, există riscul ca să influențeze negativ organismul și să ducă la îmbolnăviri.
Ne simțim confortabil când temperatura aerului este de 18-20 ° C și umiditate relativa de 50-60 %.
Nivelul crescut de temperatură este unul din factorii care afectează negativ calitatea aerul. Mai ales in clădirile industriale unde sunt folosite diverse mașinării, aparate și echipamente, toate acestea emit o cantitatea mare de căldură, diferiți vapori și gaze care schimbă compoziția chimică și parametrii fizici ai aerului.

Respectarea standardelor de igienă.

Pentru a menține parametrii unui microclimat în limitele normale atât în clădirile rezidențiale cât și industriale trebuie montat un sistem de ventilație cu dublu flux și recuperare de căldură.

Conform normelor sanitare stabilite pentru întreprinderile industriale, fabrici, uzine, dar și cladiri de birouri sau instituții publice, este necesară ventilarea tuturor spațiilor indiferent de gradul de poluare. În plus, organizarea procesului tehnologic ar trebui să asigure cea mai mică poluare a aerului ca să asigure un mediu sigur de activitate pentru angajați.
În unele cazuri, populația este principala sursă de poluare a aerului (în ateliere cu un număr mare de lucrători, în birouri, școli, spitale etc.). Cu o lungă ședere a persoanelor în camere închise, fără o aerisire corespunzătoare, temperatura, umiditatea aerului și conținutul de dioxid de carbon crește, iar cantitatea de oxigen scade. Ca urmare, aerul devine inadecvat pentru respirație. Pentru a împiedica acest lucru, luați o hotărâre cu privire la montarea unui sistem de ventilație, care să vă asigure un flux permanent de aer proaspăt și curat .

Conform normelor UE, intr-o încăpere volumul necesar de aer pentru o persoană este în medie de 12-20 m3 /h.

În ceea ce privește clădirile rezidențiale, ventilația naturala este asigurată prin deschiderea geamurilor sau prin pereții casei (dacă aceasta nu este izolată) însă nu este suficientă pentru a asigura un aport de aer de calitate mai ales dacă locuiți într-o zonă aglomerată (respectiv foarte poluată).
În astfel de situații, se optează pentru o ventilație mecanică cu ajutorul:
-Hotelor de evacuare
– Ventilatoarelor reversibile
– Sistem de ventilație cu admisie și evacuare PRANA (recomandat).

Spre deosebire de primele două, sistemul de ventilare cu admisie și evacuare dispune de un schimbător de căldură din cupru (antiseptic natural )care, îmbină fluxurile de aer rece și proaspăt de afară cu cel cald din interior într-o singură unitate, dar prin canale diferite(acestea nu se amestecă).

Astfel aerul rece de afară preia prin pereții recuperatorului, căldura aerului cald care este scos din încăpere. Așadar, sistemul de ventilație cu admisie și evacuare PRANA asigură un control clar al parametrilor microclimatului (nivel de temperatură, nivel de umiditate și concentrația de dioxid de carbon).
În încăperile locuite , aerul se consideră curat dacă în 1 m3 de aer se găsesc până la 1500 de bacterii, acest număr pentru secțiile de producție alimentară nu trebuie să depășească 500/ m3 .
Sănătatea noastră depinde de calitatea aerului inspirat. Zonă de risc reprezentând clădirile foarte aglomerate care dispun de sisteme de ventilație necorespunzătoare. Prin urmare, este necesar să se asigure o ventilație de cea mai înaltă calitate pentru cladirile rezidențiale, administrative și industriale.

Sistemul de ventilație cu dublu flux și recuperare de căldură PRANA vă poate asigura un aport de aer curat și proaspăt 24/7. Mai mult decăt atât, acesta are integrat un schimbător de căldură din cupru, care datorită proprietăților sale atât antiseptice cât și termice (este un bun conductor termic) încălzește aerul, îl dezinfectează de microorganismele dăunătoare, reducând astfel riscul afectării sistemului respirator dar și al intregului organism.
Care sunt beneficiile instalaririi unui sinstem de ventilatie cu dublu flux si recuperare de caldura PRANA?

Normalizează indicatorii de confort și crează un microclimat optim în locuinţă;

-Elimină definitiv umiditatea exccesivă şi rezolvă cauzele apariţiei umezelii, condensului pe geamuri, igrasiei şi mucegaiului.

-Aduce aer proaspăt de afară și elimină aerul viciat și bogat în CO2,

-Asigură condiții optime pentru un somn adânc și odihnitor

-Creşte eficienţa energetică a locuinţei obţinânduse puncte în plus la certificarea energetică

Un microclimat sănătos în casa dumneavoastră depinde în mod direct de o ventilație eficientă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș cumpărături
Intră în cont

Nu ai cont de client?

Înregistrează-te

PROTECȚIA MEDIULUI

Ecovent și Ecotic împreună reciclează pentru un mediu mai curat!

FOLOSEȘTE CODUL LA CHECKOUT

LEVOIT5

BENEFICIEZI DE

5% EXTRAREDUCERE

LA PURIFICATOARE ȘI UMIDIFICATOARE

Mulțumim pentru completarea formularului!

Te vom contacta în cel mai scurt timp!

Completează formularul şi te contactăm pentru a discuta despre colaborare!

Livrarea Produselor
Tubulatură Flexibilă HDPE

Informații valabile doar pentru produsele din categoria Tubulatură Flexibilă HDPE.

UNDE GĂSESC SERIAL NUMBER-UL?

Pentru recuperatoarele PRANA, serial number-ul îl găsești pe carcasa aparatului sau în talonul de garanție.

Mulțumim pentru înscrierea la Newsletter!

Garanția Produselor

Plătește-ți cumpărăturile în rate fără dobândă

Beneficiezi de până la 12 rate egale fără dobândă la produsele achiziționate. O listă cu băncile partenere găsești mai jos.

PLĂȚI SECURIZATE

Mulțumim pentru abonarea la Newsletter!

De azi înainte te vei putea bucura de cele mai noi oferte și campanii din viața ta actuală și probabil că și viitoare.

Mulțumim pentru raportarea problemei întâlnite!

În cel mai scurt timp aceasta va fi rezolvată, iar tu te vei putea bucura de o experiență și mai plăcută.

Ai întâlnit o problemă pe site-ul nostru?

Completează formularul de mai jos, iar în cel mai scurt timp Web Developerul nostru va rezolva problema, pentru ca tu să te bucuri de cea mai plăcută experiență ECOVENT.

Mulțumim pentru completarea formularului!

În cel mai scurt timp vei fi contactat de unul dintre specialiștii noștri în ventilație.

Completează formularul şi te contactăm noi să-ți oferim cele mai bune prețuri!