Sisteme de ventilație pentruȘCOLI ȘI GRĂDINIȚE
Ce probleme pot genera calitatea slabă a aerului din ȘCOLI ȘI GRĂDINIȚE ?
Scăderea performanței școlare
Calitatea slabă a aerului din sălile de clasă poate duce la o concentrare scăzută și la scăderea performanțelor școlare ale elevilor. Studiile arată că nivelurile ridicate de CO2 și lipsa oxigenului pot afecta capacitatea de concentrare și de învățare.
Probleme de sănătate
Aerul poluat poate cauza sau exacerba probleme respiratorii, cum ar fi astmul, și poate contribui la răspândirea bolilor transmisibile, cum ar fi gripa sau răcelile comune.
Oboseală și disconfort
Calitatea slabă a aerului poate duce la oboseală, dureri de cap și simptome de disconfort general, afectând astfel capacitatea elevilor de a se concentra și de a participa activ la lecții.
Risc de stres și anxietate
Oboseala, durerile de cap și simptomele de disconfort general pot fi cauzate de aerul închis, încărcat cu CO2 din sălile de clasă, afectând astfel capacitatea elevilor de a se concentra și de a participa activ la lecții.
SISTEMELE DE VENTILARE
CU RECUPERARE DE CĂLDURĂ PENTRU
ȘCOLI ȘI GRĂDINIȚE
Trecând de la problemele asociate aerului viciat din sălile de clasă, prezentăm o soluție sigură și eficientă: sistemele de ventilare cu recuperare de căldură, care contribuie la îmbunătățirea calității aerului, reducerea riscului de răspândire a bolilor și creșterea confortului în sălile de clasă și grădiniță.
Avantajele folosirii Sistemelor de Ventilare cu Recuperare de Căldură pentru Școli și Grădinițe
Îmbunătățirea calității aerului
Aceste sisteme asigură un flux constant de aer proaspăt, reducând nivelurile de CO2 și de alți poluanți din aer. Acest lucru contribuie la crearea unui mediu mai sănătos și mai confortabil pentru elevi și profesori.
Eficiență energetică
Sistemele de ventilare cu recuperare de căldură pot reduce costurile de încălzire prin reciclarea căldurii din aerul evacuat. Astfel, școlile și grădinițele pot beneficia de aer proaspăt permanent fără a genera costuri energetice ridicate cauzate de aerisirea prin deschiderea geamurilor.
Reducerea absenteismului
Prin îmbunătățirea calității aerului și reducerea răspândirii bolilor, sistemele de ventilare pot contribui la scăderea absenteismului atât în rândul elevilor, cât și al profesorilor, având un impact pozitiv asupra performanței școlare.
Creșterea confortului și a performanței
Un mediu de învățământ cu aer proaspăt și curat îmbunătățește concentrarea și performanța academică, oferind condiții optime pentru învățare și dezvoltare.
Implementarea
Suntem specialiști cu peste 7 ani experiență în vânzarea de Ventilatie cu recuperare de căldură, iar în toți acești ani am analizat problemele cu care se confruntă clienții noștri când vine vorba de calitatea aerului, iar, ulterior, de alegerea sistemului potrivit pentru ei Astfel am dezvoltat un proces bine pus la punct, de la crearea unei echipe specializate și permanent informate cu privire la ventilație, până la o echipe de proiectare, montaj, dar și service și mentenanță.
Cei 5 pași care vor schimba complet calitatea aerului din sălile de clasă:
Întrebări frecvente
Gama noastră de produse
Proiecte finalizate cu succes pentru școli și grădinițe din țară
Proiectul „Școli sănătoase”
Proiectul „Școli sănătoase”
Proiectul „Școli Sănătoase” a fost demarat în ianuarie 2022 și coordonat de către Conf. Univ. dr. ing. habil. Tiberiu CATALINA. Obiectivul principal al programului de cercetare a fost acela de a analiza și implementa soluții eficiente de asigurare a calității aerului interior, a confortului termic, acustic și vizual. Sistemele de ventilație descentralizate în școli devin din ce în ce mai importante datorită atenției acordate calității aerului interior și economiei de energie. Cercetarea și-a propus să exploreze modul în care aceste tehnologii afectează calitatea aerului din sălile de clasă, confortul termic și zgomotul. Studiul a examinat patru sisteme de ventilație descentralizate, printre care și recuperatorul de căldură BSK Scholar, din portofoliul Ecovent, într-o școală din București, folosind măsurători pe teren și analiza datelor. Aceasta a inclus măsurarea CO2, a temperaturii, a zgomotului și a confortului termic utilizând indicele Predicted Mean Vote (PMV). La finalul programului de cercetare, s-a constatat că toate sistemele au îmbunătățit considerabil calitatea aerului, menținând nivelurile de CO2 în limitele sugerate.
Discută cu un specialist
Dacă aveți întrebări legate de un proiect pentru școala sau grădiniță, vă rugăm să completați formularul de mai jos și specialiștii noștri vă vor contacta cât mai curând posibil.