Ventilația apartamentului

Urmăriți cum starea fizică și psihică se îmubătățește în funcție de calitatea aerului pe care îl respirați în încăperea în care vă petreceți cea mai mare parte din activitate.

  1. De ce aveți nevoie de vențilație în apartament?
  2. Cum se face o ventilație eficientă
  3. Greșeli făcute la ventilația apartamentului
  4. De ce să ne alegeți pe noi

Ce este un purificator de aer?

În aerul curat din pădure, în parc sau la mare, vă simțiți mai plin de viață, vesel și mai binedispus. Într-o camera închisă, care nu a fost ventilată de mult timp, adesea apar dureri de cap, moleșeală și senzație de somnolență. Doctorii numesc o astfel de afecțiune sindromul de oboseală constantă și este recomandată deschiderea geamurilor și ventilarea camerei cel puțin înainte de culcare. 

Tocmai lipsa de oxigen (lipsa de ventilație în apartament) duce la o astfel de stare.
În trecut, la construcția blocurilor, proiectanții acordau foarte puțină atenție ventilației apartamentelor. Prin urmare, în cel mai bun caz, există o tubulatură comună de evacuare în baie și în bucătărie, iar aerul proaspăt putea fi adus în casa numai deschizând geamurile. Același lucru este valabil și în cazul ventilației caselor.
În timpul iernii, din punct de vedere al economisirii cu încălzirea locuinței, este dezastruos pentru buget să țineți geamurile deschise. Este necesară o soluție de economisire a energiei prin ventilația apartamentelor. În timpul procesului de ventilație corectă nu se produce pierderea căldurii.

Cum se face o ventilație eficientă?

Cu un sistem de ventilație în apartamentul sau casa ta, care folosește căldura aerului evacuat pentru a încălzi aerul proaspăt și rece de afară din timpul iernii – acestea sunt sistemele de ventilație cu recuperare de căldură Prana.

Avantajul major este că admisia aerului proaspăt și evacuarea aerului viciat se produce simultan și continuu. Recuperatoare Prana sunt proiectate astfel încât admisia aerului proaspăt și evacuarea aerului viciat din cameră, să aibă loc simultan pe canale separate, fără amestecarea fluxurilor de aer la intrare-ieșire sau în mijlocul recuperatorului. Astfel obținem o eficiență energetică (recuperarea căldurii) de până la 92%.

Schimbătorul de căldură din cupru neutralizează microorganismele (bacteriile și microbii) și nu necesită filtre suplimentare. Astfel, în încăpere obținem un aer proaspăt și curat de afară, preîncălzit de sistemul din cupru. Iar montajul este simplu și poate fi executat cu ușurință în maxim 2 ore și într-un apartament deja locuit.

Se știe că cea mai bună ventilație în apartament este aceea care te face să uitați de probleme imediat după instalare. Cu recuperatoarele Prana, vei uita pentru totdeauna ce înseamnă umezeala, mucegaiul și durerile de cap, economisind în mod semnificativ la încălzirea apartamentului.

Greșeli făcute la ventilația apartamentului

Imaginile de mai jos prezintă exemple de ventilație GREȘITĂ și ventilație CORECTĂ a unui apartament sau a unei case:

Există și soluții convenționale de ventilație a apartamentului cum ar fi o priză naturală de aer. Aceste soluții asigură aer proaspăt în cameră datorită diferenței de presiune naturală. De fapt este la fel ca o fereastră semi-deschisă. Prin urmare, nu are eficiență energetică și nici nu se elimină aerul viciat din încăpere.

Pe piață există așa-numitele ventilatoare de admisie, care sunt instalate sub calorifer. Aerul ajunge pe calorifer, se încălzește și apoi intră în cameră. Este clar că prin această metodă, aerul nu are suficient timp să se încălzească și nu este rezolvată problema aerisirii în încăpere. În plus, există o mare probabilitate de înghețul în sezonul rece, deoarece instalația de aerisire însăși este montată din exterior și nu are izolație suplimentară.
Unii producători propun sisteme de ventilație cu încălzire suplimentară pe unitățile de ventilație. Acest lucru rezolvă problema aerului rece care intră de afară în timpul iernii, această soluție reprezintând una economică, deoarece aerul rece trebuie încălzit  cu costuri suplimentare de energie electrică.

O altă soluție pentru ventilația apartamentelor sunt sistemele de ventilație centralizate care au canale speciale pentru a elimina aerul evacuat și pe cel admis. Însă este binecunoscut faptul că foarte des aceste sisteme de ventilație ajung în timp să fie contaminate din cauza bacteriilor care se dezvoltă pe canalele de ventilație. Un sistem de ventilație centralizat pentru a funcționa eficient trebuie sa fie prevăzut în proiect încă din faza de proiectare și se pretează mai mult pentru case. 

Doar un sistem de ventilație descentralizat cu dublu flux și recuperare de căldură poate face față în mod eficient ventilației apartamentelor. Recuperatoarele Prana din Gama Rezidențială sunt cea mai bună soluție pentru ventilarea eficientă din punct de vedere energetic a apartamentelor și locuințelor.

ALEGE AICI RECUPERATORUL POTRIVIT PENTRU APARTAMENTUL TĂU!

De ce să ne alegeți pe noi?

Servicii complete – proiectare, comanda sistemului exact pe dimensiunea peretelui, montaj, servisare

Utilizarea celor mai moderne tehnologii și cercetări inovatoare și testarea fiecărui model în laboratorul climatic

Cel mai bun raport calitate-preț din România

Transport oriunde în România în 48 ore

Servicii de mentenanță, garanție și post-garanție

Garanția calității – Certificat de calitate CE, brevete internaționale

Peste 16 ani de cercetări și experiență în ventilație

Soluții personalizate pentru fiecare client, proiecte de ventilație gratuite

Articolul anterior

Cum să ventilezi corect apartamentul

Articolul următor

Ventilația sălilor de sport și cluburilor de fitness

2 comentarii pentru “Ventilația apartamentului

  1. Buna ziua ,
    Ma intereseaza costul pentru ventilatie unui apartament cu 3 camere . Mai exact pretul pentru 2 dormitoare ai o sufragerie , baia are ventilator , iar bucataria are hota si ventilatie pt centrala de gaz .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș cumpărături
Intră în cont

Nu ai cont de client?

Înregistrează-te

PROTECȚIA MEDIULUI

Ecovent și Ecotic împreună reciclează pentru un mediu mai curat!

Mulțumim pentru completarea formularului!

Te vom contacta în cel mai scurt timp!

Completează formularul şi te contactăm pentru a discuta despre colaborare!

Livrarea Produselor
Tubulatură Flexibilă HDPE

Informații valabile doar pentru produsele din categoria Tubulatură Flexibilă HDPE.

UNDE GĂSESC SERIAL NUMBER-UL?

Pentru recuperatoarele PRANA, serial number-ul îl găsești pe carcasa aparatului sau în talonul de garanție.

Mulțumim pentru înscrierea la Newsletter!

Garanția Produselor

Plătește-ți cumpărăturile în rate fără dobândă

Beneficiezi de până la 12 rate egale fără dobândă la produsele achiziționate. O listă cu băncile partenere găsești mai jos.

PLĂȚI SECURIZATE

Mulțumim pentru abonarea la Newsletter!

De azi înainte te vei putea bucura de cele mai noi oferte și campanii din viața ta actuală și probabil că și viitoare.

Mulțumim pentru raportarea problemei întâlnite!

În cel mai scurt timp aceasta va fi rezolvată, iar tu te vei putea bucura de o experiență și mai plăcută.

Ai întâlnit o problemă pe site-ul nostru?

Completează formularul de mai jos, iar în cel mai scurt timp Web Developerul nostru va rezolva problema, pentru ca tu să te bucuri de cea mai plăcută experiență ECOVENT.

Mulțumim pentru completarea formularului!

În cel mai scurt timp vei fi contactat de unul dintre specialiștii noștri în ventilație.

Completează formularul şi te contactăm noi să-ți oferim cele mai bune prețuri!