Ventilația apartamentului

Ventilația apartamentului

De ce aveți nevoie de ventilație în apartamente, garsoniere, și ansambluri rezidențiale?

Ați observat vreodată cum starea dvs. fizică și psihică depinde de calitatea aerului pe care îl respirați?
În aerul curat din pădure, în parc sau la mare, vă simțiți mai puternic, vesel și mai binedispus. Iar într-o camera închisa, care nu a fost ventilata de mult timp, adesea apar dureri de cap, moleșeala și senzația de somnolență. Doctorii numesc o astfel de afecțiune sindromul de oboseală constantă, și este recomandată deschiderea geamurilor și ventilarea camerei cel puțin înainte de culcare. Tocmai lipsa de oxigen (lipsa de ventilație în apartament) duce la o astfel de stare.
În trecut, la construcția blocurilor, proiectanții acordau foarte puțină atenție ventilației apartamentelor. Prin urmare, în cel mai bun caz, există o tubulatură comună de evacuare în baie și în bucătărie, iar aerul proaspăt putea fi adus în casa numai deschizând geamurile. Același lucru este valabil și în cazul ventilației caselor private.
În timpul iernii, din punct de vedere al economisirii cu încălzirea locuinței, este dezastruos pentru bugetul dvs. să țineți geamurile deschise. Prin urmare, este necesar să se caute soluții de economisire a energiei în ventilația apartamentelor și locuințelor, adică, în timpul ventilației, să nu se producă pierderi de căldură.


Cum sa face o ventilație eficientă în apartament?
Cu un sistem de ventilație în apartament sau casa care folosește căldura aerului evacuat pentru a încălzi aerul proaspăt și rece de afară din timpul iernii – acestea sunt sistemele de ventilație cu recuperare de căldură Prana.
Avantajul major este că admisia aerului proaspăt și evacuarea aerului viciat se produce simultan și continuu.
Recuperatoare Prana sunt proiectate astfel încât admisia aerului proaspăt și evacuarea aerului viciat din cameră, să aibă loc simultan pe canale separate, fără amestecarea fluxurilor de aer la intrare-ieșire sau în mijlocul recuperatorului. Astfel obținem o eficiență energetică (recuperarea căldurii) de până la 92%.


Schimbătorul de căldură din cupru neutralizează microorganismele (bacteriile și microbii) și nu necesită filtre suplimentare. Astfel, obțineți un aer proaspăt, curat și preîncălzit de afară. Iar montajul este simplu și poate fi executat cu ușurință în maxim 2 ore și într-un apartament deja locuit.

Se știe că cea mai bună ventilație în apartament este aceea care vă face să uitați de probleme imediat după instalare. Cu recuperatoarele Prana, veți uita pentru totdeauna ce înseamnă umezeala, mucegaiul și durerile de cap, economisind în mod semnificativ la încălzirea apartamentului.

Greșeli făcute la ventilația apartamentului
Imaginile de mai jos prezintă exemple de ventilație GREȘITĂ și ventilație CORECTĂ a unui apartament sau a unei case:

Există și soluții convenționale de ventilație a apartamentului cum ar fi o priză naturală de aer. Aceste soluții asigură aer proaspăt în cameră datorită diferenței de presiune naturală. De fapt, este la fel ca o fereastră semi-deschisă. Prin urmare, nu are eficiență energetică, și nici nu se elimină aerul viciat din încăpere.
De asemenea, pe piața există așa-numitele ventilatoare de admisie, care sunt instalate sub calorifer. Aerul ajunge pe calorifer, se încălzește și apoi intră în cameră. Este clar că, prin aceasta metodă, aerul nu are suficient timp să se încălzească, și nu rezolvă aerisirea în încăpere. În plus, exista o mare probabilitate de înghețare în sezonul rece, deoarece instalația de aerisire însăși este montată din exterior și nu are izolație suplimentară.
Unii producători propun sisteme de ventilație cu încălzire suplimentară pe unitățile de ventilație. Acest lucru rezolvă problema aerului rece care intră de afară în timpul iernii, însă, desigur, aceasta nu este o soluție economică, deoarece aerul rece trebuie încălzit  cu costuri suplimentare de energie electrică.

O altă soluție pentru ventilația apartamentelor sunt sistemele de ventilație centralizate care au canale speciale pentru a elimina aerul evacuat și pe cel admis. Însă este binecunoscut faptul că foarte des aceste sisteme de ventilație ajung în timp să fie contaminate din cauza bacteriilor care se dezvoltă pe canalele de ventilație. Un sistem de ventilație centralizat pentru a funcționa eficient trebuie sa fie prevăzut în proiect încă din faza de proiectare, și se pretează mai mult pentru case. Astfel, doar un sistem de ventilație descentralizat cu dublu flux și recuperare de căldură poate face față în mod eficient ventilației apartamentelor. Recuperatoarele Prana din Gama Rezidențială – sunt cea mai bună soluție pentru ventilarea eficientă din punct de vedere energetic a apartamentelor și locuințelor.

ALEGE AICI RECUPERATORUL POTRIVIT PENTRU APARTAMENTUL TĂU!

DE CE SĂ NE ALEGEȚI PE NOI:

Servicii complete – proiectare, producere pe dimensiunea peretelui, montaj,

Utilizarea celor mai moderne tehnologii și cercetări inovatoare și testarea fiecărui model în laboratorul climatic

Cel mai bun raport calitate-preț din România

TRANSPORT GRATUIT ORIUNDE ÎN ROMÂNIA ÎN 24 DE ORE

Servicii de mentenanță, garanție și post-garanție

Garanția calității – Certificat de calitate CE, brevete internaționale

Peste 16 ani de cercetări și experiență în ventilație

Soluții personalizate pentru fiecare client, proiecte de ventilație gratuite

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.

2 comments

 1. Cat costa pentru un apartament cu 4 camere ?
  Preț final cu tot cu montaj...
  Va mulțumesc

  Reply
 2. Buna ziua ,
  Ma intereseaza costul pentru ventilatie unui apartament cu 3 camere . Mai exact pretul pentru 2 dormitoare ai o sufragerie , baia are ventilator , iar bucataria are hota si ventilatie pt centrala de gaz .

  Reply

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.