Ventilația în școală

Ventilația în școală

1. Cerințe privind ventilația în școală
2. Particularitățile ventilației în școală
3. Ce sistem de ventilație să aleg
4. Sistemul de ventilație cu recuperare de căldură este soluția de ventilație optimă pentru școli
5. De ce să comandați de la noi
Clădirile instituțiilor de învățământ școlare constau din spații de diferite dimensiuni și diferite scopuri funcționale: săli de clasa, săli de gimnastică, săli de mese, laboratoare de instruire, săli de calculatoare și altele asemenea. Fiecare cameră are propriile sale nevoi pentru schimbul de aer și particularități de ventilație diferite.


Cerințe privind ventilația în școală
Este important de ținut cont de faptul că, în sălile de clasă normativul este de 16 m³ / oră per elev. Pentru sălile de laborator și cursurile cu echipamente informatice, pentru o persoană este necesară o cantitate de 20 m³ de aer proaspăt pe oră. În sălile de sport și sălile de mese nu mai putin de 50 m³ / oră. În același timp, temperatura aerului permisă trebuie să se încadreze în limitele 16-22 ° C, umiditatea relativa a aerului între 30-60%, conținutul de CO2 pana la 1000 ppm.

EFECTELE NOCIVE ale ventilatiei deficitare in scoala
Daca schimbul de aer nu este suficient, sederea in astfel de spatii reprezinta o amenintare la adresa sanatatii copiilor.

  • Concentrarea atentiei scade,
  • Starea de sanatate se inrautateste,
  • Manifestarile alergice se agraveaza,
  • In perioada epidemiologica elevii sunt mai des bolnavi.

Ferestrele deschise nu rezolva decat in mica masura problema, deoarece galagia de afar nu permite mentinerea geamurilor deschise in timpul orelor, iar iarna se formeaza curenti de aer care pot imbolnavi copii, si se pierde caldura pretioasa care iese afara.


Caracteristicile ventilației în școală
Cel mai bine este atunci când în instituțiile de învățământ se montează un sistem de ventilație cu admisia și evacuarea forțată. Odată cu montarea geamurilor termopan, ventilația naturală nu mai este suficientă.

  • Pentru a obține un echilibru pozitiv în clase, evacuarea aerului din încăpere ar trebui să fie mai mică decât admisia, pentru a creea o presiune pozitivă în interior.
  • În sălile de clasă care au nevoi specifice de evacuare a aerului, se setează raportul între admisie și evacuare corespunzător cu specificul activității: un laboratorul chimic, atelierul cu strungari, sala de calculatoare etc.
  • În bucătărie și toalete, sunt instalate sisteme de ventilație independente. Ventilarea sălii de mese și a bufetului este proiectată în conformitate cu normele unităților de alimentație publică din România.

Ce sistem de ventilație să aleg?

 

Pentru instituțiile de învățământ școlare,este necesar să se instaleze sisteme de ventilație cu recuperare de căldură și dublu flux. Acestea sunt unități de ventilație în care exista două ventilatoare la capete care se rotesc în direcții opuse. În consecință, aerul de admisie și evacuare se deplasează simultan prin canale diferite în contraflux. Datorită schimbătorului de căldură, aerul evacuat cedează căldura către aerul admis în încăpere. Acest proces se numește recuperare de căldură. Astfel, aerul de afară ajunge proaspăt și încălzit la temperatura camerei în încăpere.
Sistemul de ventilație cu recuperare de căldură este soluția de ventilație optimă pentru școli
Atunci când alegeți un sistem de ventilație, trebuie sa luați în considerație faptul ca în timpul iernii, soluțiile de ventilare clasice răcesc semnificativ încăperea. Prin urmare, folosind acest tip de ventilație, va trebui sa cheltuiți bani suplimentari pentru încălzirea spațiului. Dacă însă, instalați un sistem de ventilație cu recuperare de căldura, atunci, căldura internă va fi păstrată în interior împreună cu aerul proaspăt și curat, în timp ce aerul viciat va fi evacuat afară.
De asemenea, este important ca atunci când se evacueaza aerul din clase, sa se elimine excesul de umiditate, care este cel mai mare dușman al oricărei construcții. Din cauza umidității în exces apar pe pereți igrasia și mucegaiul, pe geamuri se formează condens. Numai o ventilație cu recuperare de căldură poate face față în mod eficient acestor probleme.

DE CE SA NE ALEGEȚI PE NOI:

Servicii complete – proiectare, producere pe dimensiunea peretelui, montaj,

Utilizarea celor mai moderne tehnologii și cercetări inovatoare și testarea fiecărui model în laboratorul climatic

TRANSPORT GRATUIT ORIUNDE ÎN ROMÂNIA ÎN 24 DE ORE

Cel mai bun raport calitate-preț din România

Servicii de mentenanța, garanție și post-garanție

Garanția calității – Certificat de calitate CE, brevete internaționale

Peste 16 ani de cercetări și experiența în ventilație

Soluții personalizate pentru fiecare client, proiecte de ventilație gratuite

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.