Ventilația la școală

 1. Cerințe privind ventilația în școală
 2. Particularitățile ventilației în școală
 3. Ce sistem de ventilație să aleg?
 4. Sistemul de ventilație cu recuperare de căldură este soluția de ventilație optimă pentru școlI
 5. De ce să comandați de la noi

Clădirile instituțiilor de învățământ școlare constau în spații de diferite dimensiuni și diferite scopuri: săli de clasă, săli de gimnastică, săli de mese, laboratoare de instruire sau săli de calculatoare. Fiecare cameră are propriile sale nevoi pentru schimbul de aer și particularități de ventilație diferite.

Este important de ținut cont de faptul că în sălile de clasă normativul este de 16 m³ / oră per elev. Pentru sălile de laborator și cursurile cu echipamente informatice, pentru o persoană este necesară o cantitate de 20 m³ de aer proaspăt pe oră. În sălile de sport și sălile de mese nu mai putin de 50 m³ / oră, temperatura aerului permisă trebuie să se încadreze în limitele 16-22 ° C, iar umiditatea relativa a aerului între 30-60%, conținutul de CO2 până la 1000 ppm.

EFECTELE NOCIVE ale ventilatiei deficitare în școală

Daca schimbul de aer nu este suficient, șederea in astfel de spatipetrecerea timpului în astfel de spații reprezintă o amenințare la adresa sănătății copiilor.

 • Concentrarea atenției scade
 • Starea de sănătate se înrăutățește
 • Manifestările alergice se agravează
 • În perioada epidemiologică elevii sunt mai des bolnavi

Ferestrele deschise nu rezolvă decât în mică măsură problema, deoarece zgomotul de afară nu permite menținerea geamurilor deschise în timpul orelor, iar iarna se formează curenți de aer care pot îmbolnăvi copiii și se pierde o cantitate considerabilă de căldură afară.

Particularitățile ventilației în școală

Cel mai bine este atunci când în instituțiile de învățământ se montează un sistem de ventilație cu admisia și evacuarea. Odată cu montarea geamurilor termopan, ventilația naturală nu mai este suficientă.

 • Pentru a obține un echilibru pozitiv în sălile de clasă, evacuarea aerului din încăpere ar trebui să fie mai mică decât admisia, pentru a creea o presiune pozitivă în interior.
 • În sălile de clasă care au nevoi specifice de evacuarea aerului, se setează raportul între admisie și evacuare corespunzătoare cu specificul activității: un laboratorul chimic, sala de sport, sala de calculatoare etc.
 • În bucătărie și toalete, sunt instalate sisteme de ventilație independente. Ventilarea sălii de mese și a bufetului este proiectată în conformitate cu normele unităților de alimentație publică din România.

Ce sistem de ventilație să aleg?

Pentru instituțiile de învățământ școlare este necesar să se instaleze sisteme de ventilație cu recuperare de căldură în dublu flux. Acestea sunt unități de ventilație în care există două ventilatoare la capete care se rotesc în direcții opuse. În consecință, aerul de admisie și evacuare se deplasează simultan prin canale diferite în contraflux. Datorită schimbătorului de căldură, aerul evacuat cedează căldura către aerul admis în încăpere. Acest proces se numește recuperare de căldură. Astfel, aerul de afară ajunge proaspăt și încălzit la temperatura camerei în încăpere.

Sistemul de ventilație cu recuperare de căldură este soluția de ventilație optimă pentru școli. Atunci când alegeți un sistem de ventilație, trebuie sa luați în considerație faptul că în timpul iernii, soluțiile de ventilare clasice răcesc semnificativ încăperea. Prin urmare, folosind acest tip de ventilație, va trebui sa cheltuiți bani suplimentari pentru încălzirea spațiului. Dacă instalați un sistem de ventilație cu recuperare de căldura, căldura internă va fi păstrată în interior împreună cu aerul proaspăt și curat, în timp ce aerul viciat va fi evacuat afară.

Este important ca prin evacuarea aerului din clase să se elimine excesul de umiditate, care este cel mai mare dușman al oricărei construcții. Din cauza umidității în exces apar pe pereți igrasia și mucegaiul, iar pe geamuri se formează condens. Numai o ventilație cu recuperare de căldură poate face față în mod eficient acestor probleme.

De ce să ne alegeți pe noi?

Servicii complete – proiectare, comanda sistemului exact pe dimensiunea peretelui, montaj, servisare

Utilizarea celor mai moderne tehnologii și cercetări inovatoare și testarea fiecărui model în laboratorul climatic

Cel mai bun raport calitate-preț din România

Transport oriunde în România în 48 ore

Servicii de mentenanță, garanție și post-garanție

Garanția calității – Certificat de calitate CE, brevete internaționale

Peste 16 ani de cercetări și experiență în ventilație

Soluții personalizate pentru fiecare client, proiecte de ventilație gratuite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș cumpărături
Intră în cont

Nu ai cont de client?

Înregistrează-te

PROTECȚIA MEDIULUI

Ecovent și Ecotic împreună reciclează pentru un mediu mai curat!

Mulțumim pentru completarea formularului!

Te vom contacta în cel mai scurt timp!

Completează formularul şi te contactăm pentru a discuta despre colaborare!

Livrarea Produselor
Tubulatură Flexibilă HDPE

Informații valabile doar pentru produsele din categoria Tubulatură Flexibilă HDPE.

UNDE GĂSESC SERIAL NUMBER-UL?

Pentru recuperatoarele PRANA, serial number-ul îl găsești pe carcasa aparatului sau în talonul de garanție.

Mulțumim pentru înscrierea la Newsletter!

Acest site foloseste cookie-uri pentru a-ți oferi o experiență de navigare cât mai bună. Continuarea navigării presupune că ești de acord cu utilizarea cookie-urilor.

Garanția Produselor

Plătește-ți cumpărăturile în rate fără dobândă

Beneficiezi de până la 12 rate egale fără dobândă la produsele achiziționate. O listă cu băncile partenere găsești mai jos.

PLĂȚI SECURIZATE

Mulțumim pentru abonarea la Newsletter!

De azi înainte te vei putea bucura de cele mai noi oferte și campanii din viața ta actuală și probabil că și viitoare.

Mulțumim pentru raportarea problemei întâlnite!

În cel mai scurt timp aceasta va fi rezolvată, iar tu te vei putea bucura de o experiență și mai plăcută.

Ai întâlnit o problemă pe site-ul nostru?

Completează formularul de mai jos, iar în cel mai scurt timp Web Developerul nostru va rezolva problema, pentru ca tu să te bucuri de cea mai plăcută experiență ECOVENT.

Mulțumim pentru completarea formularului!

În cel mai scurt timp vei fi contactat de unul dintre specialiștii noștri în ventilație.

Completează formularul şi te contactăm noi să-ți oferim cele mai bune prețuri!