Ce este un purificator de aer și cum îl folosim

Credem că dacă stăm la interior, ne bucurăm de un aer curat pentru că suntem feriți de poluarea industrială sau de cea auto. Casa este curată, miroase a produse de curățenie sau a lumânări și bețișoare parfumate și știm sigur că respirăm un aer curat. Din păcate nu este așa.

Lumânările parfumate, bețișoarele de ars, odorizantele de cameră, produsele de curățenie, gătitul, toate acestea sunt poluatoare. Pe lângă ele adăugăm și animalele de companie, țesăturile, cărțile vechi, fumul de țigară, materialele de construcție, mobila, etc. și lista poate continua.

Ce este un purificator de aer?

Un purificator de aer asigură purificarea aerului dintr-un loc închis. Acesta trece prin filtrul cu care este dotat aparatul, iar apoi eliberează aerul purificat. Funcționează ca o completare a ventilației naturale, acolo unde este posibilă deschiderea ferestrelor sau reprezintă o continuare a ventilației făcută de sistemele de ventilație.

Este vital să distingem un model profesional de un dispozitiv de consum, deoarece un dispozitiv de consum nu garantează un tratament ideal al aerului precum o face un model profesional.

Un purificator de aer profesional, echipat cu un filtru HEPA, va funcționa eficient asupra polenului, particulelor fine PM2,5 și PM10, VOC (compuși organici volatili), viruși și bacterii. Purificatorul de aer are scopul de  a limita difuzia reziduurilor nocive, alergenilor sau chiar elementelor virale; prevenirea problemelor de astm sau alergie legate de calitatea slabă a aerului din interior pentru persoanele cu risc (copii, vârstnici sau persoane sensibile).

În cele din urmă, funcționarea benigna a dispozitivului este esențială, adică purificatorul de aer în sine nu generează poluanți secundari.

Cum funcționează un purificator de aer?

Un purificator filtrează aerul din interior și îl purifică, eliminând astfel diverse surse de poluare și poluanți. 

Această purificare a aerului trece prin mai multe etape.

  1. În primul rând, purificatorul aspiră aerul ambiental prezent în cameră pentru a capta particulele.
  2. Aerul trece apoi prin diferite filtre care permit în continuare reținerea diferitelor tipuri de poluanți prezenți în aer.
  3. În funcție de performanța purificatorului de aer, acesta va putea trata diferite volume de aer legate de dimensiunea camerei.

Pentru performanțe optime, este esențial să instalați câte un purificator de aer în fiecare cameră, deoarece vorbim mereu în termeni de zone compartimentate.

Cum să alegi purificatorul de aer?

Fiecare purificator de aer are propriile sale performanțe și caracteristici tehnice. Înainte de a cumpăra un purificator de aer, ar trebui să comparai nivelurile de filtrare ale diferitelor dispozitive disponibile și să iei în considerare aceste criterii atunci când cumperi purificatorul de aer. Într-adevăr, eficacitatea produsului împotriva poluării aerului depinde de selecția inițială a dispozitivului și de utilizarea precisă pe care o vei face.

Acestea sunt cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont atunci când cumperi purificatorul de aer:

  1. Nivelul corect de filtrare

Există diferite sisteme de filtrare a purificatorului de aer. Fiecare filtru al unui purificator de aer și fiecare opțiune are o funcție precisă capabilă să elimine un anumit tip de poluant/poluare. 

Prioritizează și ordonează poluanții cu probleme și alege cel mai potrivit dispozitiv adaptat nevoii tale prin verificarea eficacității fiecărui nivel de filtrare.

   2. Nivelul de zgomot al purificatorului de aer

Nivelul de zgomot, confortul auditiv este o preocupare importantă, deoarece purificatorul de aer funcționează în permanență. Pentru a funcționa corect, trebuie să fie atât pornit continuu și să nu vă deranjeze în niciun moment al zilei. Purificatoarele de aer de la Levoit au și un mod de noapte extrem de silențios care permite somnul liniștit și lipsit de zgomot.

Purificatorul de aer este destinat oricărei persoane care dorește să trateze calitatea aerului la domiciliu sau la locul de muncă. Purificatorul de aer poate fi folosit atât în ​​scopuri curative, cât și preventive. Este extrem de util pentru persoanele care suferă de boli respiratorii precum astmul sau alergiile, dar și pentru persoanele care doresc să elimine poluarea sau mirosurile neplăcute.

De ce să ne alegeți pe noi?

Servicii complete – proiectare, comanda sistemului exact pe dimensiunea peretelui, montaj, servisare

Utilizarea celor mai moderne tehnologii și cercetări inovatoare și testarea fiecărui model în laboratorul climatic

Cel mai bun raport calitate-preț din România

Transport oriunde în România în 48 ore

Servicii de mentenanță, garanție și post-garanție

Garanția calității – Certificat de calitate CE, brevete internaționale

Peste 16 ani de cercetări și experiență în ventilație

Soluții personalizate pentru fiecare client, proiecte de ventilație gratuite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș cumpărături
Intră în cont

Nu ai cont de client?

Înregistrează-te

PROTECȚIA MEDIULUI

Ecovent și Ecotic împreună reciclează pentru un mediu mai curat!

Mulțumim pentru completarea formularului!

Te vom contacta în cel mai scurt timp!

Completează formularul şi te contactăm pentru a discuta despre colaborare!

Livrarea Produselor
Tubulatură Flexibilă HDPE

Informații valabile doar pentru produsele din categoria Tubulatură Flexibilă HDPE.

UNDE GĂSESC SERIAL NUMBER-UL?

Pentru recuperatoarele PRANA, serial number-ul îl găsești pe carcasa aparatului sau în talonul de garanție.

Mulțumim pentru înscrierea la Newsletter!

Acest site foloseste cookie-uri pentru a-ți oferi o experiență de navigare cât mai bună. Continuarea navigării presupune că ești de acord cu utilizarea cookie-urilor.

Garanția Produselor

Plătește-ți cumpărăturile în rate fără dobândă

Beneficiezi de până la 12 rate egale fără dobândă la produsele achiziționate. O listă cu băncile partenere găsești mai jos.

PLĂȚI SECURIZATE

Mulțumim pentru abonarea la Newsletter!

De azi înainte te vei putea bucura de cele mai noi oferte și campanii din viața ta actuală și probabil că și viitoare.

Mulțumim pentru raportarea problemei întâlnite!

În cel mai scurt timp aceasta va fi rezolvată, iar tu te vei putea bucura de o experiență și mai plăcută.

Ai întâlnit o problemă pe site-ul nostru?

Completează formularul de mai jos, iar în cel mai scurt timp Web Developerul nostru va rezolva problema, pentru ca tu să te bucuri de cea mai plăcută experiență ECOVENT.

Mulțumim pentru completarea formularului!

În cel mai scurt timp vei fi contactat de unul dintre specialiștii noștri în ventilație.

Completează formularul şi te contactăm noi să-ți oferim cele mai bune prețuri!