Cum poți combate alergiile de primăvară?

Alergiile de primăvară sunt cauzate de mulți factori și deseori implică tratamente medicamentoase costisitoare. Din fericire, există câteva soluții eficiente pentru a preveni apariția alergiilor sau alte soluții naturiste la care poți apela pentru a elimina simptomele. Polenul florilor, al pomilor și arbuștilor se numără printre principalele cauzare ale alergiilor de primăvară. Este necesar să fim atenți asupra crizelor acute de astm, deoarece pot fi o consecință a alergiilor din această perioadă. 

Ce sunt alergiile?

Alergiile reprezintă un răspuns al sistemului imunitar la o substanță din mediu care în mod normal este inofensivă, dar pe care organismul o percepe ca dăunătoare. Prin urmare, se declanșează mecanismele de apărare imunitară impotriva „invadatorului”, precum strănut, secreții nazale, ochi înlăcrimați sau eczeme.

Substanțele străine la care sistemul imunitar reacționează se numesc alergeni și pot fi polen, acarienii de praf, alimente, mucegai, animale de companie, ințepături de insecte sau medicamente. O alergie poate afecta diferite parti ale corpului:

– nasul și/sau ochii – se declanșează rinita alergică sau conjunctivita alergică;
– pielea – se declanșează dermatita atopică sau urticaria;
– plămânii – se declanșează astmul bronșic;

Alergiile sunt frecvente la copii. Unele dispar pe măsură ce persoana înaintează în vârstă, altele rămân de-a lungul întregii vieți. De asemenea, alergiile se pot dezvolta și la vârsta adulta. Astfel, o persoana care nu se știa alergică, de exemplu la polen sau praf, începe să aibă simptome specifice, lucru cauzat posibil de schimbările de mediu.

Majoritatea reacțiilor alergice sunt ușoare și pot fi ținute în mare măsură sub control. Reacțiile severe sunt mai puțin frecvente.

Ce cauzeaza alergiile?

Reacția alergică apare dacă persoana inspiră, atinge, înghite sau intrâ într-un fel sau altul în contact cu alergenul. Reacțiile alergice pot fi ușoare, severe sau chiar pot pune viața în pericol.

În mod normal, sistemul imunitar protejează organismul împotriva substanțelor dăunătoare, precum viruși sau bacterii. În cazul persoanelor alergice, sistemul imunitar răspune la alergeni ca și cum ar fi niște invadatori, asemeni virușilor. 

Clădirile construite cu piatră și lemn netratat pot încuraja dezvoltarea mucegaiului în cazul în care suferă daune de apă. Mucegaiul negru (Stachybotrys) este periculos în special dacă este inhalat, deoarece sporii pot provoca reacții alergice grave. În plus, mucegaiul poate produce micotoxine care pot perturba sănătatea umană, deoarece provoacă greață.

Majoritatea reacțiilor alergice sunt ușoare și pot fi ținute în mare măsură sub control. Reacțiile severe sunt mai puțin frecvente.

Uneori, mucegaiul crește în regiuni în care nu poate fi identificat, de exemplu, sub podea sau în pereții clădirii. Apoi produc spori care pot ajunge în casa ta prin sistemul de ventilație. Instalarea unui purificator este o tehnică eficientă de reducere a expunerii la mucegai.

Deși menținerea curată a animalelor de companie ajută la reducerea riscului asociat cu pierderea părului și a celulelor moarte, problema părului apare, deoarece este foarte greu să mențineți îngrijirea constantă a animalelor de companie. Mătreața poate provoca reacții de la persoanele care au alergii.

De asemenea, se poate acumula lent în plămânii celor care țin compania animalelor de companie, ceea ce poate deveni probleme majore mai târziu. Cu purificatoarele de aer, veți putea elimina toate aceste particule periculoase și veți asigura siguranța pe termen lung familiilor dvs., bucurându-vă, în același timp, de compania animalului dvs. de companie.

Care sunt simptomele alergiilor?

Cele mai întâlnite simptome ale alergiilor sunt:

– strănutul, mâncărimea nasului scurgeri nazale, nas înfundat

– lăcrimare sau mâncărimea ochilor, ochi roșii;

– respirație șuierătoare, senzația de apăsare în piept, dificultate de respirați și tuse;

– erupție cutanată roși și mâncărime;

– umflarea buzelor, a limbii, a feței sau în jurul ochilor;

– dureri de burtă, senzație de rău, vărsături sau diaree;

– piele uscată, roție și crăpată.

Simptomele variază în funcție de tipul de alergen și de modul în care pacientul intră în contact cu acesta. De exemplu, apar secreții nazale în cazul expunerii la polen, pot apărea erupții cutanate în cazul unei alergii la medicamente sau stări de rău, greață dacă persoana a mâncat ceva la care este alergică.

În cazuri rare o alergie poate duce la o reacție alergică severă, numită anafilaxie sau Șoc anafilactic, care poate pune viața în pericol. Printre simptome se numără umflarea gâtului și a gurii, confuzie sau pierderea cunoștinței. Anafilaxia este o urgență medicală care necesită tratament imediat.

Cum tratezi alergiile?

Odata identificată cauza alergiei, în primul rând poți lua măsuri pentru a reduce expunerea la acel alergen. De exemplu, dacă ai aflat că ești alergic la acarienii de praf, se recomandă ștergerea prafului cu o cârpă umedă, spălarea săptamânală a așternuturilor la 60°C, folosirea huselor de pat sau de perne antialergice, lipsa depozitarii cărților în dormitor sau achiziționarea unui purificator de aer.

Persoana alergică la polen va primi de la medicul alergolog sfaturi precum păstrarea geamului închis dimineata și seara sau purtarea unei pălării și a ochelarilor de soare, pentru o expunere diminuată.

Cele trei variante pentru prevenția sau eliminarea simpomelor provocate de alergii sunt?

  • Medicamentația
  • Tratamentele naturiste
  • Purificarea aerului

 

Pentru ameliorarea simptomelor provocate de o alergie se recomandă medicamentația prezentata mai jos. Dar ține cont că tratamentul medicamentos NU vindeca alergia, doar diminuează reacțiile provocate de aceasta.

Spray-urile nazale corticosteroide:

– sunt eficiente pentru tratamentul rinitei alergice moderate pana la severe, daca sunt utilizate conform prescriptiei;

De știut!

– tratamentul poate fi alcătuit din antihistaminice și corticosteroide, fiind utilizate pentru ameliorarea simptomelor rinitei alergice moderate până la severe; 

– există și spray-uri naturale, cu soluție salină sau apă de mare, folosite pentru decongestionarea nasului, în cazul rinitelor alergice sau a sinuzitelor;

Imunoterapia alergenică:

– spre deosebire de spray-uri, care sunt de scurtă durată și care au rolul de a ține sub control simptomele supărătoare, imunoterapia alergenică (cunoscută și sub denumirea de desensibilizare sau hiposensibilizare) acționează împotriva cauzei, stopând reacțiile alergice;

– implica administrarea unor cantități controlate de extracte de alergeni (cei care cauzează simptomatologia pacientului) sub forma de injecții sau picături/tablete administrate sub limbă; în felul acesta organismul se obșinuiește cu substanța în cauză și dezvoltă toleranță (sistemul imunitar nu mai declanșează mecanisme de apărare);

– imunoterapia mai este numită și vaccinare antialergică și este un tratament de lungă durată,pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 3 și 5 ani; 

– doza în formulă injectabilă se administrează lunar, iar cea sublinguală în fiecare zi (pentru minim 3 ani);

– imunoterapia este supravegheata de medicul alergolog;

Tratamentele naturiste pot ajuta la vindecarea alergiilor de primăvară și a manifestărilor acestora.

Ceaiurile fierbinți

– strănutul poate fi tratat cu ajutorul ceaiurilor fierbinți din trifoi roșu sau urzică

– pentru congestia și inflamarea pielii se recomandă ceaiurile de cimbru și eucalipt

– gălbenelele stimulează sistemul imunitar și refacerea țesuturilor, ajutând astfel la tratare în caz de alergie

Usturoiul

-datorită proprietăților lui antibacteriene, este benefic în vindecarea curgerii cronice a nasului

Pentru cei care suferă de alergii, care este o afecțiune debilitantă care poate fi declanșată chiar și de la cea mai mică expunere la praf sau impurități din aer, soluția purificării aerului poate salva persoanele de lupta cu alergiile.

Ca atare, un purificator de aer asigură că mediul acasă este lipsit de impurități, permițându-vă un refugiu sigur împotriva barajului constant de alergii. Purificatoarele de aer ajută și atunci când alergiile sunt letale din cauza hipersensibilității, deoarece acționează nu numai pentru a oferi confort, ci și pentru a oferi protecție.

În timp ce purificatoarele de aer pot ajuta la prevenirea unor complicații, ele pot fi folosite și pentru a gestiona altele. Astmul și alte complicații respiratorii tind să fie agravate de microbi și alte particule din atmosferă. Conduce la probleme sporite pentru cei care sunt astmatici și, prin urmare, este imperativ să instalați purificatoare.

Motivul pentru aceasta este că purificatoarele de aer curăță aerul dintr-o cameră, permițând astfel celor care suferă de complicații legate de astm să își gestioneze mai bine condițiile. Dacă sunteți astmatic sau suferiți de alte complicații pulmonare, este timpul să vă cumpărați un purificator de aer.

Dacă nu suferi de o alergie în prezent îți recomandăm soluția de prevenție a alergiilor prin purificarea aerului cu produsele Levoit, iar dacă știi că suferi de alergii, iar această perioadă de început de primăvară îți dă bătăi de cap, asigură-ți confortul la tine acasă și bucură-te de un aer curat și proaspăt cu purificatoarele de aer Levoit.

De ce să ne alegeți pe noi?

Servicii complete – proiectare, comanda sistemului exact pe dimensiunea peretelui, montaj, servisare

Utilizarea celor mai moderne tehnologii și cercetări inovatoare și testarea fiecărui model în laboratorul climatic

Cel mai bun raport calitate-preț din România

Transport oriunde în România în 48 ore

Servicii de mentenanță, garanție și post-garanție

Garanția calității – Certificat de calitate CE, brevete internaționale

Peste 16 ani de cercetări și experiență în ventilație

Soluții personalizate pentru fiecare client, proiecte de ventilație gratuite

Articolul anterior

Cum te asiguri de confortul bebelușului tău

Articolul următor

Tot ce trebuie să știi despre mediul din camera bebelușului tău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș cumpărături
Intră în cont

Nu ai cont de client?

Înregistrează-te

PROTECȚIA MEDIULUI

Ecovent și Ecotic împreună reciclează pentru un mediu mai curat!

Mulțumim pentru completarea formularului!

Te vom contacta în cel mai scurt timp!

Completează formularul şi te contactăm pentru a discuta despre colaborare!

Livrarea Produselor
Tubulatură Flexibilă HDPE

Informații valabile doar pentru produsele din categoria Tubulatură Flexibilă HDPE.

UNDE GĂSESC SERIAL NUMBER-UL?

Pentru recuperatoarele PRANA, serial number-ul îl găsești pe carcasa aparatului sau în talonul de garanție.

Mulțumim pentru înscrierea la Newsletter!

Garanția Produselor

Plătește-ți cumpărăturile în rate fără dobândă

Beneficiezi de până la 12 rate egale fără dobândă la produsele achiziționate. O listă cu băncile partenere găsești mai jos.

PLĂȚI SECURIZATE

Mulțumim pentru abonarea la Newsletter!

De azi înainte te vei putea bucura de cele mai noi oferte și campanii din viața ta actuală și probabil că și viitoare.

Mulțumim pentru raportarea problemei întâlnite!

În cel mai scurt timp aceasta va fi rezolvată, iar tu te vei putea bucura de o experiență și mai plăcută.

Ai întâlnit o problemă pe site-ul nostru?

Completează formularul de mai jos, iar în cel mai scurt timp Web Developerul nostru va rezolva problema, pentru ca tu să te bucuri de cea mai plăcută experiență ECOVENT.

Mulțumim pentru completarea formularului!

În cel mai scurt timp vei fi contactat de unul dintre specialiștii noștri în ventilație.

Completează formularul şi te contactăm noi să-ți oferim cele mai bune prețuri!