Nașterea unui copil –este un moment special în viața oricărei familii. Dar odată cu această bucurie apar și responsabilități. Este necesar să supravegheați orice detaliu legat de camera copilului. Microclimatul, în care crește și se dezvoltă copilul, include și temperatura aerului care îl înconjoară, puritatea acestuia, nivelul umidității și nivelul bioxidului de carbon. La schimbul de temperatură, corpul copilului reactionează imediat mai ales în primele luni ale vieții.
Ce temperatură trebuie să fie în camera unui nou nascut?
Este o întrebare des întălnită pe internet și nu este de mirare. Pentru funcționarea normală al organismului copilului în primele etape ale vieții, acesta trebuie să traiască într-un mediu confortabil și mai ales sigur. Prin urmare, este foarte important ca parinții să înțeleagă diferența între a încălzi sau raci încăperea. Trebuie să se diferențieze termenii ,,sufocare,, și ,,căldură,, dar mai ales trebuie să cunoască care este nivelul de umiditate necesar.
Pediatrii recomandă ca să menținem o temperatură de 18- 20 C0, pentru confortul nou-născutului. Chiar dacă copilul doarme, organismul lui funcționează de doua ori mai repede decăt a unui adult. Elimină surplusul de căldură atât prin respirație cît și prin transpirație. În cazul în care temperatura din cameră trece de limitele indicate de pediatrii, copilul va începe să transpire iar pe corpul lui posibil să apară pete roșii, reacții ale organismului la propria transpirație și sare. În plus aceste efecte pot îngreuna respirația și poate aparea uscăciune și pete albe în gură.
Mențineți o temperatură optimă în camera copilului nou-născut.
Menținerea unei temperaturi constante în camera sugarului depinde în mare parte de anotimp. Vara când este cald și iarna cînd este frig. Trebuie să evităm răcirea sau supraîncălzirea aerului. Copilul trebuie să fie protejat de curenții de aer produși de aerul condiționat, respectiv de supraîncălzirea aerului de centrala termică.
Există câteva modalități de menținere a unei temperaturi optime: aerisirea încăperii în timp ce mergeți la plimbare sau treceți în altă cameră, hidratați copilului mai mult, însă trebuie să alegeți un mod eficient de aerisire. Pentru menținerea temperaturii și umidității în camera nou-născutului este indicat să optați pentru un sistem de ventilare cu recuperare de caldura. Acesta vă va ajuta să mențineți toți acești parametri în limitele normei, mai mult ca atât fără să depuneți vre-un efort.
Cum vă poate ajuta un sistem de ventilare cu recuperare de căldură să optimizați parametrii necesari ai microclimatului din camera nou-născutului?
Aparatul permite procesul de schimb al aerului- simultan, prin canale diferite. Adică, sistemul face posibilă recuperarea aerului în încăpere în timp ce acel aer viciat este scos afară printr-un alt canal al sistemului de ventilare. Astfel coeficientul de eficiență energetică va fi 92 % , menținând totodată nivelul optim de umiditate în încăpere. Deci, nu aveți nevoie să deschideți geamul pentru aerisire.
Cu ajutorul sistemului de ventilare cu recuperare de caldură Prana, puteți mentine parametrii esentiali ai microclimatului (umiditate, temperatură și nivelul de CO2) la nivel optim.