Ventilația biroului

Ventilația biroului

Cea mai valoroasă resursă pentru orice industrie sunt oamenii. În afaceri există o regulă simplă pentru succes: Dacă doriți să creșteți productivitatea personalului, creați un mediu confortabil pentru angajați. Ventilația birourilor este una dintre direcțiile prioritare în crearea unor condiții de lucru confortabile și productive!

Există mai mulți factori care afectează negativ ventilația birourilor:

Geamurile termopan închise ermetic nu lasă să intre aerul proaspăt și curat și nu permite să iasă aerul viciat din încapere.

Prin urmare, este necesar să deschideți geamurile și să ventilați spațiul din când în când. Astfel, împreună cu aerul proaspăt, praful, zgomotul și gazele de evacuare provenite de la autoturisme ajung în birou (de cele mai multe ori birourile se află în apropierea autostrăzilor). În plus, în timpul iernii se pierde căldura prețioasă și pentru încălzirea biroului va trebui să plătiți mai mult. Dacă biroul este “dens populat”, pentru a obține o cantitate suficientă de aer proaspăt (20-30 m³ / ora per angajat), ferestrele ar trebui sa fie deschise practic întreaga zi lucrătoare.

Adesea, în clădirile de birouri din sticlă, se montează geamuri compacte care nu se deschid deloc.

Aceasta este o altă problema de ventilație pentru birourile moderne. Ferestrele panoramice arată frumos, lasă înăuntru mai multă lumină, dar sunt complet etanșe și fără posibilitatea de a se deschide. Astfel de spații devin fără ventilație borcane de sticlă. De aceea aici un sistem de ventilație forțată nu poate fi evitat.

Fără ventilația corespunzătoare, angajații se îmbolnăvesc mai repede.

Dacă nu este instalat un sistem de ventilație, nivelul de dioxid de carbon crește brusc. În birou devine incomod și sufocant, productivitatea personalului scade semnificativ, angajații devin lenți, concentrarea atenției scade. Angajații simt nevoia să iasă afară să se aerisească mai des.

Echipamentele de birou, mobilierul și materialele de birotica poluează și ele aerul.

Toate elementele din birou: mobilier, echipamentele de birou și altele, elimină în mod constant substanțe nocive cum ar fi formaldehida sau solvenți de cerneală. În cazul în care biroul este ventilat în mod regulat, nu este periculos pentru sănătatea și confortul personalului. În spații închise însă, substanțele nocive se acumulează, iar bacteriile și virusurile se răspândesc foarte repede. În birourile unde spațiile nu sunt ventilate, angajații se îmbolnăvesc mai des. Iar acesta înseamna costuri suplimentare pentru angajator.

Ventilația birourilor crește productivitatea muncii

Oamenii de știință americani au efectuat o serie de experimente privind modul în care calitatea aerului din birouri afectează angajații companiei. Așa cum era de așteptat, o ventilație eficientă crește productivitatea muncii de câteva ori.

Un studiu a implicat 24 de persoane, inclusiv manageri de vânzări, ingineri și arhitecți. Aceștia au fost împărțiți în două grupe și au fost plasate în două tipuri de clădiri: un birou cu ventilație deficitară și un birou cu ventilație sporită.

Rezultatele testelor efectuate de lucrătorii care au lucrat în birou cu ventilație sporită au fost mai mari cu 101% decât în biroul obișnuit. Răspunsul la stres a fost cu 131% mai mare.

Potrivit cercetării, lucrul într-o încăpere cu aer proaspăt aduce beneficii atât angajaților, cât și angajatorilor, de aceea merită să faceți o investiție mică într-o ventilație de calitate.

 

De aceea, productivitatea oricărei companii, depinde de capacitatea de muncă a personalului, care depinde în mod direct de ventilația eficientă a birourilor.

Sistemul de ventilație cu recuperare de căldură PRANA este cea mai bună soluție pentru ventilarea spațiilor de birouri.

Ventilarea corectă va asigura un flux constant de aer proaspăt și va evacua simultan aerul viciat afară. Datorită recuperării, aerul proaspăt în birou va fi întotdeauna la o temperatură confortabilă: iarna încălzit și vara răcit. Recuperatoarele Prana au o gamă largă de modele pentru diferite tipuri de spații, cu o gamă largă de volume de schimb de aer și o eficiență energetică de până la 92%.

OBTINE-ȚI ACUM O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

 

DE CE SĂ NE ALEGEȚI PE NOI:


Servicii complete – proiectare, producere pe dimensiunea peretelui, montaj,

Utilizarea celor mai moderne tehnologii și cercetări inovatoare și testarea fiecărui model  în laboratorul climatic

TRANSPORT GRATUIT ORIUNDE ÎN ROMÂNIA ÎN 24 DE ORE

Cel mai bun raport calitate-preț din România

Servicii de mentenanță, garanție și post-garanție


Garanția calității – Certificat de calitate CE, brevete internaționale


Peste 16 ani de cercetări și experiență în ventilație

Soluții personalizate pentru fiecare client, proiecte de ventilație gratuite

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.