Ventilația restaurantelor, pub-urilor, barurilor și cafenelelor

Ventilația restaurantelor, pub-urilor, barurilor și cafenelelor

Dacă sunteți proprietarul unui complex de restaurante,unui bar, unei cafenele sau a unei firme de catering. Atunci aceste informații sunt pentru dvs. Desigur, succesul oricărui restaurant, cafenea sau bar depinde de profesionalismul bucătarilor și chelnerilor precum și de atmosfera din incinta acestuia. Cu toate acestea, fără o ventilație calitativă, afacerea dvs. nu va produce rezultatele așteptate. La urma urmei, indiferent cât de atractiv este restaurantul, indiferent cât de multe feluri de mâncare delicioase sunt  gătite, dacă pe vizitatori îi va întâlni un miros neplăcut la intrare, lipsă de oxigen și senzație de umiditate ridicată, va veți pierde clienții.

Prin urmare, este extrem de importantă, instalarea unui SISTEM DE VENTILAȚIE!

Caracteristicile sistemelor de ventilație pentru restaurante

Ventilația restaurantelor și cafenelelor necesită o soluție tehnică complexă.

 

 

Principala sarcină a sistemului de ventilație a unităților de alimentație publică și a spațiilor de divertisment este asigurarea îndepărtării eficiente a mirosurilor alimentare, a fumului de tutun, a altor mirosuri neplăcute, precum și eliminarea excesului de căldură din bucătărie și furnizarea de aer proaspăt și curat din exterior.

Sistemul de ventilație a restaurantului este împărțit în ventilația bucătăriei, adică în camera în care se pregătește mâncarea (secția fierbinte și rece) și ventilarea altor încăperi (sala de mese, sala de dans și alte săli administrative). Pentru fiecare camera, trebuie sa selectați un sistem de ventilație specific care să îndeplinească cerințele tehnice specifice sau nevoile speciale ale încăperii.

Ventilație sala de mese

Nevoia de aer pentru sala de restaurant se calculează în funcție de numărul de locuri adică capacitatea maximă a localului.

În restaurant sau cafenele se recomandă instalarea unui sistem de ventilație cu  recuperare de căldură. Acestea sunt sisteme de ventilație care recuperează căldura aerului evacuat și îl păstrează în interior.

Astfel, aerul de afară intră în încăpere proaspăt și încălzit, în timpul iernii sau răcit în timpul verii. Acest principiu de ventilație se numește recuperare de căldură, iar schimbătorul de căldură se numește recuperator.

Cele mai eficiente sisteme moderne de ventilație descentralizată sunt recuperatoarele Prana cu schimbător de căldură din cupru care au un randament de recuperare a căldurii de până la 92%.

În plus, recuperatoarele Prana au admisia întotdeauna cu 8-10% mai mare decât evacuarea, aer care contribuie ca compensație pentru aerul extras de ventilatoarele din băi și în bucătărie, cu ajutorul telecomenzii, admisia și evacuarea pot fi ajustate în funcție de necesități.

Specialiștii recomandă în sălile de restaurant și instalarea aparatelor de aer condiționat. Recuperatoarele de căldură funcționează împreună cu aparatele de aer condiționat, facilitând funcționarea lor. Adică, temperatura aerului pe care aerul condiționat o va face, recuperatorul Prana o va menține în încăpere, chiar dacă aerul cald este alimentat de pe strada în timpul verii. Randamentul de recuperare al sistemelor de ventilație este de pana la 92%.

 

Ventilația bucătăriei

Pentru ventilarea bucătăriei este recomandat să se utilizeze un sistem de ventilație centralizat cu recuperare de căldură și canale separate de admisie și evacuare.

În zona de pregătire a mâncării o atenție deosebită trebuie acordată la locul de formare și acumulare a diferitelor mirosuri: mașini de gătit, rotisoare, grătare, etc. În astfel de locuri se folosesc dispozitive speciale de extracție cu filtre de grăsime – așa-numitele hote profesionale. Este cel mai bine dacă acestea sunt realizate din oțel inoxidabil și pot fi spălate în mod regulat. Filtrele de grăsime protejează ventilatorul de murdăria și grăsimile care se pot depune în timp.

Puterea și capacitatea sistemului de ventilație în bucătăriile restaurantelor, sunt calculate în funcție de echipamentele care se utilizează în bucătărie. Astfel, lățimea hotei de extracție trebuie sa fie cu minim 10 cm mai mare decât suprafața de gătit.

De exemplu, dacă dimensiunea plitei este 600×600 mm atunci dimensiune hotei trebuie sa fie minim 800×800 mm. Apoi, motorul ventilatorului de evacuare trebuie să asigure o capacitate de ventilație de cel putin 800-900 m³/ ora.

De asemenea, trebuie să vă amintim că atunci când proiectați ventilația bucătăriei restaurantului, volumul aerului curat admis în bucătărie ar trebui sa fie dimpotrivă, cu 8-10% mai mic decât evacuarea. Astfel, mirosurile din bucătărie nu vor intra în sala de mese. Aerul evacuat din bucătărie de către hotă trebuie compensat în bucătărie cu montarea unei admisii de aer în bucătărie pe partea opusa a hotei.

La sistemele de ventilație industriale, se montează un filtru de aer în fața recuperatorului înainte de recuperator, care va prelungi perioada de viață a ventilatoarelor.

Alegerea sistemului de ventilație pentru restaurant

Pentru a alege cel mai potrivit sistem de ventilație pentru restaurantul dvs. algoritmul este simplu:

Proiectanții noștri vor proiecta complet gratuit ventilația întregii clădiri și vor recomanda cele mai bune soluții în ventilație. Încredeți-vă în profesioniști!

Obtineti o consultare gratuita!

Și amintiți-vă că un restaurant bun, cafenea, bar sau pub nu este doar un loc bun, cu un interior confortabil și o bucătărie delicioasa, dar și o încăpere cu o ventilație eficienta!

DE CE SA NE ALEGEȚI PE NOI:


Servicii complete – proiectare, producere pe dimensiunea peretelui, montaj,

Utilizarea celor mai moderne tehnologii și cercetări inovatoare și testarea fiecărui model  în laboratorul climatic

TRANSPORT GRATUIT ORIUNDE ÎN ROMANIA ÎN 24 DE ORE

Cel mai bun raport calitate-preț din România

Servicii de mentenanță, garanție și post-garanție


Garanția calității – Certificat de calitate CE, brevete internaționale


Peste 16 ani de cercetări și experiența în ventilație

Soluții personalizate pentru fiecare client, proiecte de ventilație gratuite

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.