De câte ori nu sa întâmplat să vă miroase hainele a țigara, sau chiar în casă? Mai ales dacă sunteți în preajma persoanelor fumătoare, acest lucru este evident chiar dacă dumneavoastră nu fumați. Probabil vă doriți să simțiți mirosul curat al hainelor și aer proaspăt în casă. Cum puteți scăpa de acest factor și ce metodă vi se potrivește- vom discuta în acest articol.
Pe lângă faptul că țigările conțin numeroase substanțe nocive, mai are și acel miros înțepător care poate provoca: amețeli, stări de greață și slăbiciuni.
Probabil cunoașteți că fumatul pasiv, poate dezvolta o patologie oncologică sau alte boli, mai ales respiratorii la fel ca și fumatul activ.
Cum vă puteți proteja dacă în casa dumneavostră se fumează sau persistă mirosul de tutun?
Mirosul de tutun în casă:
- Sa fumat foarte mult înainte
- Aveți un fumător în familie care fumează în casă
- Mirosul intra în casă de la vecini, fie prin balcon sau chiar din scara casei
- Dacă va-ți lasat de fumat, iar după o perioadă mirosul începe să vă deranjeze
Acum, după ce am stabilit situațiile posibile, încercăm să gasim soluția cea mai optimă.
Metoda 1: prosoape umede
Probabil s-a întâmplat să apelați la această metodă pentru a scăpa de mirosul de tutun. Fiind o soluție simplă ce presupune folosirea unor prosoape din bumbac trecute prin apă. Acestea se lasă în camera cu probleme pentru a absoarbe acest miros.
Dacă aveți draperii, spălați-le foarte bine cu detergent parfumat și faceți o curățenie umedă folosind produse pentru curățarea mobilierului.
Motoda 2: foi de dafin
O metoda interesantă ce presupune folosirea foilor de dafin. Acestea trebuie arse și apoi trecute prin toată camera. De obicei fumul degajat de acestea acoperă orice alte mirosuri.
Metoda 3: curățenie generală foarte minuțioasă.
Se spune ca 60-70 % din mirosul de tutun este reținut de textile. De aceea este recomandat sa spălați absolut toate materialele textile, poate chiar de câteva ori sau dacă vă permiteți să le duceți la o spălătorie chimică.
Dacă am rezolvat cu textilele, putem trece la curățenia generală ce presupune.
-aspirarea covoarelor
-folosirea produselor de curățenie pentru covoare si suprafețe
– folosiți spay-ri pentru împrospătarea aerului sau lumânari parfumate
– aerisiți deschizând geamul periodic
Metoda 4: aromaterapia
Dacă metodele de mai sus totuși nu au atins rezultatele dorite, folosiți boabe de cafea, uleiuri esențiale sau lumânari parfumate. Acestea trebuie schimbate periodic, cel puțin o dată la două săptămâni.
Metoda 5: sistem de ventilație.
Această metoda este una eficientă, pe termen lung și nu necesită foarte multă atenție. Alegeți un sistem de ventilație corespunzător încăperii pe care doriți să o ventilați.
Noi vă recomandăm sistemul de ventilație cu dublu flux și recuperare de căldură Prana. Odată montat, acesta vă asigură un aport de aer curat pe toată perioada zilei și nopții. Mai mult de atât, cu ajutorul acestui sistem , aerul viciat din încăpere este scos afară în momentul în care aerul proapăt de afară intră în încăpere. Nu va fi nevoie să aerisiți camera prin deschiderea geamului. Mai mult decât atât, iarna nu se va pierde căldura din casă iar vara- răcoarea. Asta însemnând reducerea costurilor cu căldura și energia electrică.
Așadar, după ce am stabilit cauzele mirosului persistent de tutun, am aplicat metodele de curățenie, tot ce ne rămâne este să alegem un sistem de ventilație cu dublu flux Prana , care ne va asigura o ventilație permanentă, un aer proaspat și curat.