Ventilația piscinelor și bazinelor

Ventilația piscinelor și bazinelor

Zona bazinului este o încăpere cu umiditate ridicată și, prin urmare, principiile de proiectare și condițiile de funcționare sunt speciale. Deoarece proiectarea greșită și alegerea incorectă a sistemului de ventilație pot duce la rezultate nedorite și cheltuieli foarte mari cu remedierea situației create.

De ce am nevoie de ventilație pentru piscina?

Confortul și microclimatul din încăperea piscinei precum și fiabilitatea și durabilitatea întregii structuri depinde direct de cât de profesionist a fost proiectat și instalat sistemul de ventilație al bazinului.

Puteți să deschideți geamurile pentru a ventila piscina. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că în timpul iernii, aceasta “ventilare” va duce la îmbolnăvirea vizitatorilor. În plus, este economic neprofitabil, deoarece toată căldura produsă de sistemul de încălzire va ieși afară.

În cele din urma, un nivel crescut de umiditate este dăunător pentru sănătatea umana. La o rata de umiditate relativă de 60%, piscina este un loc pentru recreere și sport. În caz contrar, oamenii și clădirea în sine pot deveni “victime” ale umidității crescute din incintă.

Cum creezi condiții confortabile în incinta piscinei

 

Pentru a creea un microclimat sănătos, este necesar să aflați care sunt factorii care afectează nivelul de umiditate din bazine și numai atunci puteți calcula cum să eliminați excesul de umiditate. Specialiștii relatează ca, atunci cănd se proiectează ventilația în bazine, sunt luați în considerare următorii indicatori:

Specialiștii recomandă păstrarea temperaturii apei la nivelul de 26-29 ˚C în piscina pentru adulți, și la 30-31˚C în piscina pentru copii. Temperatura optimă a aerului din încăpere trebuie să fie cu 2-3˚C mai mare decât temperatura apei din piscină,iar umiditatea relativă optimă este de 50-70%. Pe baza acestor parametri puteți calcula volumele de evaporare a apei pe zi și cantitatea necesară de schimb de aer pentru anotimpuri diferite și apoi să decideți ce sistem de ventilație trebuie instalat.

De exemplu, dacă aveți o piscina mică, de 3×4 m, temperatura apei este de 26 C˚ și aerul este de 27 C˚, umiditatea relativă recomandată este de 60%. La astfel de parametri, se va evapora un volum de 2,2 litri de apă pe ora.

Pentru a menține o umiditate de 60% în aceste condiții, este necesara montarea unui sistem de ventilație cu recuperare de căldură cu o capacitate de schimb al aerului de:

– vara, de 707 m³ / ora

– iarna, de 155 m³/ ora

Pentru a reduce nivelul de evaporare al apei de la luciul apei, este necesar să o acoperiți peste noapte cu o folie specială.

În concluzie, fără un sistem de ventilație mecanică și dezumidificatoare de aer, este imposibil să mențineți un microclimat sănătos în piscină. Însă dezumidificatoarele îndepărtează doar temporar umezeala excesiva, și nu va exista un efect de durată. Pentru o soluționare permanentă este necesar să rezolvi cauzele, nu doar consecințele.

Care sunt cele mai bune sisteme de ventilație pentru piscine

Experții susțin că pentru a menține un nivelul optim de umiditate în bazinele mici și mijlocii, este suficient să instalați un singur sistem de ventilație cu capacitare mare de evacuare. Pentru piscinele mari, în special pentru cele cu mulți vizitatori, este necesar să se instaleze și sisteme de ventilație și dezumidificatoare speciale de aer.

În acest caz, sistemul de ventilație ușurează semnificativ sarcina dezumidificatoarelor. Pentru a face fața excesului de umiditate de la piscină doar cu dezumidificatoare, trebuie sa achiziționați și montați o instalație de dezumidificare foarte puternică și foarte costisitoare.

Beneficiile instalării dezumidificatoarelor în tandem cu o instalație de ventilație a aerului sunt evidente:

  1. Un sistem de ventilație consumă de zece ori mai puțină energie decât un dezumidificator, ceea ce înseamnă că, atunci când porniți sistemul de ventilație pot fi reduse semnificativ costurile cu energia electrica.
  2. Dacă este instalată o ventilație corespunzătoare, dezumidificatoarele pot funcționa doar periodic, fără a reduce din confortul vizitatorilor.
  3. În cele din urmă, sistemele de ventilație sunt de câteva ori mai ieftine decât dezumidificatoarele.

Prin urmare, este mai avantajos și mai corect, din punct de vedere al proiectării, să instalați un sistem de ventilație în tandem cu dezumidificatoare. Dacă sistemul de ventilație este cu recuperare de căldură, faceți economii mari cu sistemul de încălzire a piscinei.

Experții recomandă sistemele industriale de ventilație si de evacuare din Prana ca fiind cea mai bună soluție pentru un microclimat sănătos în piscina!

Proiectarea sistemului de ventilație pentru piscină este cel mai bine să fie încredințată profesioniștilor.

Contactați-ne și obțineți un proiect de ventilație gratuit pentru piscina dvs.

Proiectanții noștri vor calcula și proiecta sistemul de ventilație pentru piscina dvs. gratuit. Recuperatoarele Prana au o gamă largă de modele care pot satisface nevoile oricărui bazin. Datorită profesionalismului inginerilor noștri, veți uita pentru totdeauna problemele de umiditate din bazine.

Ventilația cu recuperatoarele Prana vă va ajuta să evitați formarea condensului nedorit și al ruginei pe metale și alte elemente ale structurii. Astfel, veți preveni distrugerea clădirii. Și, bineînțeles, nu trebuie să uitam de lucrul principal: Oferindu-le o cantitate suficientă de aer proaspăt oamenilor care vor folosi piscina le vom asigura confortul și comoditatea iar ei o să vă viziteze din nou și din nou.

OBȚINE-ȚI ACUM O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

DE CE SĂ NE ALEGEȚI PE NOI:


Servicii complete – proiectare, producere pe dimensiunea peretelui, montaj,

Utilizarea celor mai moderne tehnologii Și cercetări inovatoare și testarea fiecărui model  în laboratorul climatic

 

 

TRANSPORT GRATUIT ORIUNDE ÎN ROMÂNIA ÎN 24 DE ORE

Cel mai bun raport calitate-preț din România

Servicii de mentenanță, garanție și post-garanție


Garanția calității – Certificat de calitate CE, brevete internaționale


Peste 16 ani de cercetări și experiență în ventilație

Soluții personalizate pentru fiecare client, proiecte de ventilație gratuite

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.

Leave a reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.