Ventilația piscinelor și bazinelor

Bazinul este situat într-o încăpere cu umiditate ridicată și prin urmare, principiile de proiectare și condițiile de funcționare sunt speciale. Deoarece proiectarea greșită și alegerea incorectă a sistemului de ventilație pot duce la rezultate nedorite și cheltuieli foarte mari cu remedierea situației create.

 1. De ce am nevoie de ventilație pentru piscina?
 2. Cum creezi condiții confortabile în incinta piscinei
 3. Care sunt cele mai bune sisteme de ventilație pentru piscine
 4. De ce să ne alegeți pe noi

De ce am nevoie de ventilație pentru piscina?

Confortul și microclimatul din încăperea piscinei precum și fiabilitatea și durabilitatea întregii structuri depinde direct de cât de profesionist a fost proiectat și instalat sistemul de ventilație al bazinului.

Puteți să deschideți geamurile pentru a ventila piscina, însă trebuie remarcat faptul că în timpul iernii, această “ventilare” va duce la îmbolnăvirea vizitatorilor. În plus, din punct de vedere economic este neprofitabil, deoarece toată căldura produsă de sistemul de încălzire va ieși afară.

În cele din urma, un nivel crescut de umiditate este dăunător pentru sănătatea umană. La o rată de umiditate relativă de 60%, piscina este un loc pentru recreere și sport. În caz contrar, oamenii și clădirea în sine pot deveni “victime” ale umidității crescute din incintă.

Cum creezi condiții confortabile în incinta piscinei?

Pentru a creea un microclimat sănătos este necesar să aflați care sunt factorii care afectează nivelul de umiditate din bazine și numai atunci puteți calcula cum să eliminați excesul de umiditate. Specialiștii relatează că atunci cănd se proiectează ventilația în bazine, sunt luați în considerare următorii indicatori:

Specialiștii recomandă păstrarea temperaturii apei la nivelul de 26-29 ˚C în piscina pentru adulți și la 30-31˚C în piscina pentru copii. Temperatura optimă a aerului din încăpere trebuie să fie cu 2-3˚C mai mare decât temperatura apei din piscină, iar umiditatea relativă optimă este de 50-70%. Pe baza acestor parametri puteți calcula volumele de evaporare a apei pe zi și cantitatea necesară de schimb de aer pentru anotimpuri diferite și apoi să decideți ce sistem de ventilație trebuie instalat.

De exemplu, dacă aveți o piscina mică, de 3×4 m, temperatura apei este de 26 C˚ și aerul este de 27 C˚, umiditatea relativă recomandată este de 60%. La astfel de parametri se va evapora un volum de 2,2 litri de apă pe ora.

Pentru a menține o umiditate de 60% în aceste condiții, este necesara montarea unui sistem de ventilație cu recuperare de căldură cu o capacitate de schimb al aerului de:

– vara – 707 m³ / ora

– iarna – 155 m³/ ora

Pentru a reduce nivelul de evaporare al apei de la luciu este necesar să o acoperiți peste noapte cu o folie specială.

În concluzie, fără un sistem de ventilație mecanică și dezumidificatoare de aer este imposibil să mențineți un microclimat sănătos în piscină. Dezumidificatoarele îndepărtează doar temporar umezeala excesiva și nu va exista un efect de durată. Pentru o soluționare permanentă este necesară rezolvarea cauzelor, nu doar a consecințelor.

Care sunt cele mai bune sisteme de ventilație pentru piscine?

Experții susțin că pentru a menține un nivelul optim de umiditate în bazinele mici și mijlocii, este suficient să instalați un singur sistem de ventilație cu capacitare mare de evacuare. Pentru piscinele mari cu mulți vizitatori este necesar să se instaleze și sisteme de ventilație și dezumidificatoare speciale de aer.

Sistemul de ventilație ușurează semnificativ sarcina dezumidificatoarelor. Pentru a face fața excesului de umiditate de la piscină doar cu dezumidificatoare trebuie să achiziționați și montați o instalație de dezumidificare foarte puternică și foarte costisitoare.

Beneficiile instalării dezumidificatoarelor în tandem cu o instalație de ventilație a aerului sunt evidente:

1. Un sistem de ventilație consumă de zece ori mai puțină energie decât un dezumidificator, ceea ce înseamnă că, atunci când porniți sistemul de ventilație pot fi reduse semnificativ costurile cu energia electrica

2. Dacă este instalată o ventilație corespunzătoare, dezumidificatoarele pot funcționa doar periodic, fără a reduce din confortul vizitatorilor

3. Sistemele de ventilație sunt de câteva ori mai ieftine decât dezumidificatoarele

Este mai avantajos și mai corect din punct de vedere al proiectării să instalați un sistem de ventilație în tandem cu dezumidificatoare. Dacă achiziționați un  sistemul de ventilație cu recuperare de căldură faceți economii mari cu sistemul de încălzire al piscinei

Experții recomandă sistemele industriale de ventilație și de evacuare Prana ca fiind cea mai bună soluție pentru un microclimat sănătos pentru zona piscinei!

Proiectarea sistemului de ventilație pentru piscină este cel mai bine să fie încredințată profesioniștilor.

Contactați-ne și obțineți un proiect de ventilație gratuit pentru piscina dumneavoastră.

Proiectanții noștri vor calcula și proiecta sistemul de ventilație pentru piscina dumneavoastră în mod gratuit. Recuperatoarele Prana au o gamă largă de modele care pot satisface nevoile oricărui bazin. Datorită profesionalismului inginerilor noștri, veți uita pentru totdeauna problemele de umiditate din bazine.

Ventilația cu recuperatoarele Prana vă va ajuta să evitați formarea condensului nedorit și al ruginei pe metale și alte elemente ale structurii. Astfel, veți preveni distrugerea clădirii. 

Nu trebuie să uitam de lucrul principal: Oferindu-le o cantitate suficientă de aer proaspăt oamenilor care vor folosi piscina le vom asigura confortul și comoditatea, iar ei o să vă viziteze din nou și din nou.

De ce să ne alegeți pe noi?

Servicii complete – proiectare, comanda sistemului exact pe dimensiunea peretelui, montaj, servisare

Utilizarea celor mai moderne tehnologii și cercetări inovatoare și testarea fiecărui model în laboratorul climatic

Cel mai bun raport calitate-preț din România

Transport oriunde în România în 48 ore

Servicii de mentenanță, garanție și post-garanție

Garanția calității – Certificat de calitate CE, brevete internaționale

Peste 16 ani de cercetări și experiență în ventilație

Soluții personalizate pentru fiecare client, proiecte de ventilație gratuite

Articolul anterior

Ventilație industrială

Articolul următor

Ventilația restaurantelor, pub-urilor, barurilor și cafenelelor

10 comentarii pentru “Ventilația piscinelor și bazinelor

 1. doresc o ventialtie la o piscina de 70 mp , de ce informatii aveti nevoie pentru a vedea costurile ? MULTUMESC ! 0744703052
  /

 2. Construiesc o minipiscina( 3×4m), într-un demisol. Doresc sa stiu cea mai buna varianta pentru ventilatie. Multumesc!

 3. buna ziua,
  As dori si eu o solutie/pret pentru ventilarea si eliminarea condensului pentru o piscina de 9m lungime, 2.5 latime si 1.7m adancime. sala piscinei este de aprox. 25m lungime si 10m latime cu o inaltime de aprox. 3.5m .
  multumesc!

 4. Buna ziua ,as dori o solutie pt. un jacuzi cu dimensiuni de 3,5*2,3*1,25=10 mc, iar camera =7*3,5 *h 2,5m. Ce tip de ventilator ? tel. 0740852197 multumesc.

 5. Buna ziua, o oferta pentru o piscina cu apa termala (temp medie 38 C) de dimensiuni 7×3,5 m amplasata exterior intr-o incapere vitrata cu geamuri termopan cu dimensiunile de 9×4 si inaltimea de 3 m.

 6. Buna!
  Am o piscina interioara cu supr. de 25mp,volum interior de 150mc.Am nevoie de ventilatie doar pt iarna,vara se deschid peretii.As dori sa-mi recomandati un sistem de ventilare potrivit.
  Multumesc anticipat!
  p.s. daca se poate estima sinun pret ar fi ideal .😊

 7. Va rog o oferta pentru piscina 10 m x 5 m adincime 1,4 m ! Încăpere 15 X 15 m 3,5 H Avem momentan 2 dezumificatoare !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș cumpărături
Intră în cont

Nu ai cont de client?

Înregistrează-te

PROTECȚIA MEDIULUI

Ecovent și Ecotic împreună reciclează pentru un mediu mai curat!

Mulțumim pentru completarea formularului!

Te vom contacta în cel mai scurt timp!

Completează formularul şi te contactăm pentru a discuta despre colaborare!

Livrarea Produselor
Tubulatură Flexibilă HDPE

Informații valabile doar pentru produsele din categoria Tubulatură Flexibilă HDPE.

UNDE GĂSESC SERIAL NUMBER-UL?

Pentru recuperatoarele PRANA, serial number-ul îl găsești pe carcasa aparatului sau în talonul de garanție.

Mulțumim pentru înscrierea la Newsletter!

Garanția Produselor

Plătește-ți cumpărăturile în rate fără dobândă

Beneficiezi de până la 12 rate egale fără dobândă la produsele achiziționate. O listă cu băncile partenere găsești mai jos.

PLĂȚI SECURIZATE

Mulțumim pentru abonarea la Newsletter!

De azi înainte te vei putea bucura de cele mai noi oferte și campanii din viața ta actuală și probabil că și viitoare.

Mulțumim pentru raportarea problemei întâlnite!

În cel mai scurt timp aceasta va fi rezolvată, iar tu te vei putea bucura de o experiență și mai plăcută.

Ai întâlnit o problemă pe site-ul nostru?

Completează formularul de mai jos, iar în cel mai scurt timp Web Developerul nostru va rezolva problema, pentru ca tu să te bucuri de cea mai plăcută experiență ECOVENT.

Mulțumim pentru completarea formularului!

În cel mai scurt timp vei fi contactat de unul dintre specialiștii noștri în ventilație.

Completează formularul şi te contactăm noi să-ți oferim cele mai bune prețuri!