Ventilația sălilor de sport și cluburilor de fitness

Activitatea sportivă înseamnă sănătate curată și buna dispoziție. În alegerea unei săli de sport, ne ghidăm nu doar la zonă (mai aproape de casă, de muncă), de politica prețurilor sau de lista de servicii, ci alegem și în funcție de confortul și atmosfera pe care o găsim în sălile de antrenament.

  1. Ce determină confortul în sala de sport?
  2. Efectele acumulării prelungite de umiditate în absența ventilației mecanice sunt distrugătoare pentru sălile de sport
  3. Care este specificul proiectării sistemelor de ventilație pentru sălile de sport
  4. De ce să ne alegeți pe noi

Ce determină confortul în sala de sport?

Un microclimat sănătos în sala de gimnastică depinde în mod direct de o ventilație eficientă. În sălile de sport, săli de fitness sau gimnastică, oamenii transpira și produc multă căldură, iar nivelul dioxidului de carbon crește și se acumulează.

Cantitatea insuficientă de oxigen din aer, umiditatea crescută și mirosul de transpirație provoacă stări de sufocare și chiar amețeală. Pentru ca sala de sport sa fie un loc lipsit de pericole și riscuri este necesară eliminarea eficientă a aerului viciat cu vapori și dioxid de carbon în exces și furnizarea de aer curat, proaspăt și plin de oxigen. Un sistem de ventilație care să schimbe în timp util aerul viciat cu cel proaspăt este soluția potrivită.

Efectele acumulării prelungite de umiditate în absența ventilației mecanice sunt distrugătoare pentru sălile de sport

Această situație poate fi rezolvată cu succes cu un sistem de ventilație cu recuperare de căldură. Rolul principal al ventilației sălilor de sport este asigurarea unui schimb rapid de aer în încăpere.  Schimbul de aer în sălile de sport ar trebui sa fie de câteva ori mai mare decât cele dintr-un apartament sau un birou. Deoarece oamenii fac aici efort fizic, care presupune un consum mai mare de oxigen și eliminarea excesivă de umiditate și căldură.

Volumul schimbului de aer depinde de tipul de sală de gimnastică, numărul de vizitatori, dimensiunea ferestrelor, regimurile de temperatură și altele elemente. Schimbul de aer în sală trebuie să fie de cel puțin 50 m³ / oră per persoană, iar umiditatea relativă să nu depășească 60%.

Care este specificul proiectării sistemelor de ventilație pentru sălile de sport

Specificul proiectării ventilației este că, la volum mare de schimb de aer, viteza fluxului de aer trebuie să fie mică. Acest rezultat poate fi obținut prin creșterea diametrului canalelor de aer, iar grilele de ventilație sunt instalate astfel încât fluxurile de aer directe să nu ajungă la vizitatorii sălilor de sport. În caz contrar, se formează curenți de aer, care nu sunt benefici sanătății vizitatorilor.


În sălile de gimnastică mici se instalează de obicei sisteme de ventilație descentralizate cu recuperare de căldură cu admisia și evacuarea simultană.
În sălile mijlocii și mari este recomandat să se instaleze sisteme de ventilație centralizate cu canale de ventilație. Este important ca sistemul de ventilație să fie cu recuperarea căldurii. Acest lucru va oferi confort termic, un microclimat sănătos și economii cu încălzirea în timpul sezonului rece. 

Principiul de recuperare al căldurii este că aerul admis în încăpere este încălzit de aerul viciat evacuat afară, acest fenomenul se produce datorită unui schimbător de căldură din cupru. Totodată, aerul trece prin canale diferite și nu se amesteca nici în mijlocul recuperatorului și nici la intrarea/ieșirea aerului din recuperator.

Pentru a vă asigura un confort mai mare în scopul atragerii mai multor vizitatori la sala de sport, experții recomandă instalarea unui sistem de aer condiționat în tandem cu un recuperator. Este important de reținut că aparatul de aer condiționat nu înlocuiește un sistem de ventilație, pentru că aparatul de aer condiționat doar recircula aerul din încăpere și doar îi schimba temperatura, însă eliminarea dioxidului de carbon și furnizarea de aer proaspăt, sănătos și oxigenat poate fi realizată numai de un sistem de ventilație.

ALEGE AICI RECUPERATORUL POTRIVIT PENTRU NEVOILE TALE!

De ce să ne alegeți pe noi?

Servicii complete – proiectare, comanda sistemului exact pe dimensiunea peretelui, montaj, servisare

Utilizarea celor mai moderne tehnologii și cercetări inovatoare și testarea fiecărui model în laboratorul climatic

Cel mai bun raport calitate-preț din România

Transport oriunde în România în 48 ore

Servicii de mentenanță, garanție și post-garanție

Garanția calității – Certificat de calitate CE, brevete internaționale

Peste 16 ani de cercetări și experiență în ventilație

Soluții personalizate pentru fiecare client, proiecte de ventilație gratuite

4 comentarii pentru “Ventilația sălilor de sport și cluburilor de fitness

  1. Buna dimineata. Verificarea unei bune functionalitati ale salilor de fitness nu intra in aria noastra de activitate si nici nu putem sa va ajutam cu aceasta informatie. O zi buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș cumpărături
Intră în cont

Nu ai cont de client?

Înregistrează-te

PROTECȚIA MEDIULUI

Ecovent și Ecotic împreună reciclează pentru un mediu mai curat!

Mulțumim pentru completarea formularului!

Te vom contacta în cel mai scurt timp!

Completează formularul şi te contactăm pentru a discuta despre colaborare!

Livrarea Produselor
Tubulatură Flexibilă HDPE

Informații valabile doar pentru produsele din categoria Tubulatură Flexibilă HDPE.

UNDE GĂSESC SERIAL NUMBER-UL?

Pentru recuperatoarele PRANA, serial number-ul îl găsești pe carcasa aparatului sau în talonul de garanție.

Mulțumim pentru înscrierea la Newsletter!

Garanția Produselor

Plătește-ți cumpărăturile în rate fără dobândă

Beneficiezi de până la 12 rate egale fără dobândă la produsele achiziționate. O listă cu băncile partenere găsești mai jos.

PLĂȚI SECURIZATE

Mulțumim pentru abonarea la Newsletter!

De azi înainte te vei putea bucura de cele mai noi oferte și campanii din viața ta actuală și probabil că și viitoare.

Mulțumim pentru raportarea problemei întâlnite!

În cel mai scurt timp aceasta va fi rezolvată, iar tu te vei putea bucura de o experiență și mai plăcută.

Ai întâlnit o problemă pe site-ul nostru?

Completează formularul de mai jos, iar în cel mai scurt timp Web Developerul nostru va rezolva problema, pentru ca tu să te bucuri de cea mai plăcută experiență ECOVENT.

Mulțumim pentru completarea formularului!

În cel mai scurt timp vei fi contactat de unul dintre specialiștii noștri în ventilație.

Completează formularul şi te contactăm noi să-ți oferim cele mai bune prețuri!